Διάβασε – Δες – Άκου


Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, 31 Μαΐου. Αφίσα που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Α’ τάξης του ΓΕΛ Μούδρου. Μάϊος 2022.

Ακόμα ένας σταθμός του προγράμματος πρόληψης για παιδιά προσχολικής ηλικίας “Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο”, το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας και τα δύο τμήματα του. Συνεχίζοντας το ταξίδι τους από την Πυξιδοχώρα στα Νηπιαγωγεία του νησιού της Λήμνου, για το σχολικό έτος 2021/22, ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα έκαναν στάση στο 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας. Εκεί συζήτησαν με τα παιδιά τις τέσσερις ενότητες του προγράμματος οι οποίες είναι:

-Ομαδικότητα

-Υγιείς συνήθειες

-Αυτοεκτίμηση

-Συναισθήματα και μέσα από πολλές βιωματικές δραστηριότητες τα βοήθησαν να τις κατανοήσουν καλύτερα. Μάϊος – Ιούνιος 2022.

Συνεχίζοντας τις δράσεις του και προσηλωμένο στο στόχο του για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, το ΚΠ Πολιόχνη πραγματοποίησε κύκλο τριών εβδομαδιαίων συναντήσεων με το Δημοτικό Θάνους. Οι θεματικές των συναντήσεων ήταν οι εξής:

  • Συναισθήματα.
  • Αυτογνωσία/ Ονειρικός εαυτός (Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου σε 10 χρόνια;).
  • Διαχείριση του θυμού. Μάϊος 2022.

Δελτίο Τύπου από την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Γυμνάσιο Ερχόμαστε” στο 3ο Δημοτικό Μύρινας. Ιούνιος 2022.

Ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποίησε τη σχολική χρονιά 2021/22, το ΚΠ Πολιόχνη ήταν το “Γυμνάσιο Ερχόμαστε”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι προϊόν της συνεργασίας του ΚΠ του Δήμου Ζωγράφου, του ΚΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» και των Δήμων Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου. Στόχος του είναι να προετοιμάσει τους μαθητές για την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Στα πλαίσια της διεξαγωγής του η επιστημονική ομάδα του ΚΠ Πολιόχνη συναντήθηκε με τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 του 3ου Δημοτικού Μύρινας. Η υλοποίηση του συμπεριλάμβανε πέντε συναντήσεις για κάθε τμήμα. Μάϊος 2022.

Ένας από τους μεγάλους στόχους το ΚΠ Πολιόχνη, όπως και του κάθε Κέντρου Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα είναι να κρατηθούνε οι νέοι μακριά από τις εξαρτήσεις και να ακολουθούν έναν υγιή τρόπο ζωής. Με σκοπό να μπει ένα ακόμη λιθαράκι για την επίτευξη αυτού το στόχου διοργάνωσε ενημερωτική δράση με θέμα: «Εξαρτησιογόνες ουσίες-Κάπνισμα & επιπτώσεις». Η δράση υλοποιήθηκε στην Α’ τάξη ΓΕΛ Μούδρου. Δε σταμάτησε όμως εκεί καθώς οι μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ δημιούργησαν αφίσες κατά του καπνίσματος, οι οποίες διανεμήθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος. Απρίλιος 2022.

Σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λήμνου (ΝΑΟΛ) και με την στήριξη του Δήμου Λήμνου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μεταφέραμε το μήνυμα “Πρόληψη είναι…”, σε κάθε γωνία των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Η δράση αυτή είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων. Απρίλιος 2022.

Υλοποίηση δράσης ενημέρωσης σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου στην Α’ τάξη ΕΠΑΛ Μούδρου από την κα. Ζώη Αναστασία, η οποία πραγματοποιεί την πρακτική της στο ΚΠ Πολιόχνη. Απρίλιος 2022.

Δεύτερος σταθμός του προγράμματος πρόληψης για παιδιά προσχολικής ηλικίας “Ο Πυξιδούλης και Η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο” ήταν το Νηπιαγωγείο και οι πρώτες τάξεις του Δημοτικού Θάνους. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και ολοκληρώθηκε σε 4 συναντήσεις όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να μάθουν πάνω στις ενότητες του προγράμματος που αφορούν την ομαδικότητα, τις υγιείς συνήθειες, την αυτοεκτίμηση και τα συναισθήματα. Μάρτιος – Απρίλιος 2022.

Το πρόγραμμα πρόληψης για παιδιά προσχολικής ηλικίας “Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο” με θεματικές που αφορούν την ομαδικότητα, τις υγιείς συνήθειες, την αυτοεκτίμηση και τα συναισθήματα ξεκίνησε το ταξίδι του μαζί με τα στελέχη το ΚΠ Πολιόχνη στα Νηπιαγωγεία του νησιού της Λήμνου. Πρώτος σταθμός για το σχολικό έτος 2021/22, το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου. Μάρτιος – Απρίλιος 2022.

To Κέντρο πρόληψης “Πολιόχνη” στα πλαίσια των δράσεων του, πραγματοποίησε κύκλο τριών συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Οι θεματικές αφορούσαν την αποτελεσματική επικοινωνία Εκπαιδευτικών-μαθητών-γονέων. Φεβρουάριος – Μάρτιος 2022.

Λίγο μετά την έναρξη του 2022 ξεκινήσαμε τις δράσεις μας στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρώτος σταθμός το 3ο Δημοτικό Μύρινας, με το πρόγραμμα ελέγχου συγκρούσεων “Εγώ και εσύ γινόμαστε εμείς”, να υλοποιείται από τα στελέχη μας σε όλες τις τάξεις του. Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2022.

 
Για το κλείσιμο της χρονιάς στείλαμε αγάπη και ευχές μέσα από χριστουγεννιάτικες κάρτες. Τις κάρτες δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας και έπειτα το Κέντρο Πρόληψης τις έστειλε στους ωφελούμενους του κέντρου ημερήσιας φροντίδας Δήμου Λήμνου, καθώς και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “ο Καλός Σαμαρείτης”. Η δράση με τίτλο “Στείλε μια ευχή” είχε ως στόχο την διασύνδεση των ομάδων καθώς και την ψυχική ενδυνάμωση και θετική ενίσχυση των ωφελούμενων των δομών. Δεκέμβριος 2021.

Όλοι χρειαζόμαστε κάτι να μας ενεργοποιήσει και να μας εμπνεύσει που και που. Το κέντρο μας σκεπτόμενο αυτή την ανάγκη δημιούργησε ένα ημερολόγιο ενεργοποίησης και θετικής σκέψης με 12 ΜΗΝ-ύματα, ένα για κάθε μήνα, ώστε να αποτελέσει ένα μικρό οδηγό με στόχους και ιδέες καθ’ όλη τη διάρκεια του νέου έτους. Δεκέμβριος 2021.

Στις 26 του Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών, το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη» σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης πραγματοποίησε τη διαδικτυακή ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο «Έχεις τη Δύναμη, πες ΟΧΙ στη Βία». Νοέμβριος 2021.

Τι καλύτερο από το να ξεκινάς κάθε μήνα κάτι καινούργιο. Με αυτή τη φιλοσοφία το Κέντρο Πρόληψης ξεκίνησε, με τη πρώτη αυγή του Νοέμβρη, την υλοποίηση του προγράμματος Boys and Girls plus στην Α’ Τάξη του Γενικού Λυκείου Μύρινας. Το πρόγραμμα Boys & Girls στοχεύει στην προαγωγή ενός υγιούς τρόπου ζωής προλαμβάνοντας την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τους σχετιζόμενους με αυτήν κινδύνους. Οι συναντήσεις με κάθε ένα από τα τρία τμήματα της Α’ Τάξης ήταν έξι και διαρκούσαν δύο ώρες. Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2021.

 
 
Το πρόγραμμα “Είμαι και εγώ στη πρόληψη” υλοποιήθηκε στη Γ’ Τάξη του Γυμνασίου Μύρινας. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών (τσιγάρο, αλκοόλ) αλλά και εξαρτητικών συμπεριφορών(διαδίκτυο). Οκτώβριος – Νοέμβριος 2021.

Επικεντρωμένη διήμερη παρέμβαση σε τμήμα της Α’ Γυμνασίου Μύρινας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Οκτώβριος 2021.

 
 
Με μεγάλη μας χαρά και φέτος, όπως και κάθε χρόνο από το 2015, που το ΚΠ “Πολιόχνη” παρέχει τις υπηρεσίες του σταθερά στην πανεπιστημιακή κοινότητα με το ρόλο του Συμβουλευτικού Σταθμού του Πανεπιστημίου, συμμετείχαμε στην ημερίδα υποδοχής πρωτοετών φοιτητών. Οκτώβριος 2021. 

Στις 14/10 το κέντρο πρόληψης πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στον αθλητικό όμιλο Κοντιά “Φιλοκτήτη”. Η θεματική της παρέμβασης αφορούσε τις εξαρτησιογόνες ουσίες και συγκεκριμένα τον καπνό και το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του στον αθλητισμό. Οκτώβριος 2021.

 
Οι παρεμβάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησαν με πρώτο σταθμό το Γυμνάσιο Μύρινας, όπου μέσα από βιωματικές δράσεις, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τα ζητήματα της ομαδικότητας-συνεργασίας-αποδοχής-συμπερίληψης-αποκλεισμού. Οκτώβριος 2021.

 
 
Νέα σχολική χρονιά! Νέοι στόχοι! Νέα προγράμματα! Το ΚΠ “Πολιόχνη” στέλνει τις ευχές του για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Σεπτέμβριος 2021.

Ο Αύγουστος μας έκλεισε με δύο δράσεις σε τμήματα παιδιών του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Λήμνου (ΝΑΟΛ). Η πρώτη με τίτλο “Καλές & κακές συνήθειες-συμπεριφορές” και  απευθυνόταν σε παιδιά 4-7 ετών. Η δεύτερη είχε ως θέμα “Εξαρτητικές συμπεριφορές-Αλκοόλ & κάπνισμα” και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή παιδιών 10-15 ετών. Αύγουστος 2021.

 
 
26 Ιουνίου- Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Ιούνιος 2021.
 

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή έρευνα σχετική με το κάπνισμα απευθυνόμενη στους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Μάϊος 2021.

Βιωματική ομάδα αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης με το Α2 τμήμα του Επάλ Μύρινας. Μάϊος 2021.

Διήμερη διαδικτυακή παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Κοντιά με θεματική “Φροντίζω και φροντίζομαι στην ομάδα”. Απρίλιος 2021.

Διαδικτυακές συναντήσεις με το Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης. Στις συναντήσεις μας οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους. Απρίλιος 2021.

 
Διαδικτυακές συναντήσεις με το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου με θέμα την Φροντίδα της Ψυχικής μας υγείας. Απρίλιος 2021.

 
Διαδικτυακές συναντήσεις με τμήμα του Επάλ Μύρινας. Τα θέματα για τα οποία μιλήσαμε ήταν τα εξής: “Ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης των μαθητών και μαθητριών.” & “Παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες, τα φαινόμενα της ανοχής και της εξάρτησης και ο ρόλο της πρόληψης.”. Μάρτιος- Απρίλιος 2021.

«Ευτυχία για μένα είναι….». Ενόψει της παγκόσμιας ημέρας ευτυχίας πείτε μας με λίγα λόγια ή δείξτε μας με μία εικόνα τι σας κάνει ευτυχισμένους! Μάρτιος 2021.

 
Κύκλος Διαδικτυακών Ομιλιών, για γονείς και εκπαιδευτικούς, με θεματικές: “Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών” & “Πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης”. Φεβρουάριος- Μάρτιος 2021.

“Ψυχική Ενδυνάμωση στην Περίοδο της Καραντίνας”. Διαδικτυακή δράση ψυχικής ενδυνάμωσης σε συνεργασία με την αθλητική ομάδα ΑΕ Λήμνου Γυναικείο Ποδόσφαιρο. Δεκέμβριος 2020.

 
Διαδικτυακή Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης για φοιτητές και φοιτήτριες με θέμα την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης και τίτλο “Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου”. Νοέμβριος 2020.

 
Συμμετοχή στη διαδικτυακή ημερίδα υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος επιστήμης τροφίμων και διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οκτώβριος 2020.

 
 
 
Καλοκαιρινά Βιωματικά εργαστήρια. Ιούλιος 2020.

 
Τι βλέπω από το παράθυρο μου; Διαδικτυακή δράση ενδυνάμωσης και σύνδεσης εν μέσω κορωνοϊού.

 
 
Βοηθώντας τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στην κρίση. Μάρτιος 2020

 
 
 
Ο πυξιδούλης και η πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο. Ιανουάριος-Μάρτιος 2020.
 

 
Βιωματική παρέμβαση στον Νηπιαγωγείο Κοντιά Λήμνου με τίτλο “Οι κάλτσες μας αλλιώς” στα πλαίσια της  Πανελλήνιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Μάρτιος 2020.
 

 
 
Βιωματική ομάδα εκπαιδευτικών στο χώρο του Κ.Π Πολιόχνη με στόχο την φροντίδα και ενίσχυση του επαγγελματικού τους ρόλου μέσω της φροντίδας και ενδυνάμωσης των προσωπικών ικανοτήτων και αξιών. Δεκέμβριος 2019.
 
 

 
 
“Boys and Girls Plus” στο γυμνάσιο Μούδρου. Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2019. 

 
 
 
Φροντίζομαι για να Φροντίσω Βιωματικό εργαστήριο για γονείς και κηδεμόνες. Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2019.
 

 
 
 
 
Θεατρική παράσταση “Ο Γατόκηπος” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου. Ιούνιος 2019. 

 
 
Δράση ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαίου 2019.
 

 
 
Τριήμερες δράσεις στη σχολική κοινότητα του Αγίου Ευστρατίου. Μάιος 2019. 
 

 
 
 
 
Βιωματική παρέμβαση στο ΕΕΕΕΚ Λήμνου στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με θέμα την έννοια του σεβασμού σε διαφορετικά πλάισια. Μάιος 2019. 
 

 
 
 
 
Ενημερωτική ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους μαθητές του γυμνασίου Μύρινας με θέμα «Το αλκοόλ και την πρόληψη των ατυχημάτων» σε συνεργασία με το Α.Τ Μύρινας. Απρίλιος 2019. 
 
 

 
 
 
 
Ενημερωτική επίσκεψη στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μύρινας στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας. Η θεματική της συνάντησης αφορούσε τη χρήση και τους κινδύνους του διαδικτύου. Απρίλιος 2019.
 
 

 
 
 
Ενημερωτική ομιλία-συζήτηση. Απρίλιος 2019.
 
 

 
 
 
 
 
Εφαρμογή  προγράμματος προετοιμασίας μαθητών ΣΤ δημοτικού για τη μετάβαση στο γυμνάσιο “Γυμνάσιο Ερχόμαστε!”. Μάρτιος-Μάιος 2019. 

 
 
 
 
 Εφαρμογή πογράμματος πρόληψης του καπνίσματος “Κάπνισμα; Όχι εμείς! στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας. Μάρτιος-Ιούνιος 2019. 
 
 

 
 
 
 
 Εφαρμογή προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος “Κάπνισμα; Όχι εμείς! στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας. Μάρτιος-Ιούνιος 2019. 
 

 
 
 
 
 
 
Βιωματική παρέμβαση στο νηπιαγωγείο Πλατέος με αφορφή την Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Μάρτιος 2019.
 

 
 
 
 
 
 
 
Διήμερη βιωματική παρέμβαση στις ΄Γ και ΄Δ τάξεις του δημοτικού σχολείου Κάσπακα με θέμα την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης των μαθητών. Φεβρουάριος 2019. 
 

 
 
Διήμερη βιωματική παρέμβαση στις Έ και ΄ΣΤ τάξεις του δημοτικού Σχολείου Κάσπακα για το Κάπνισμα. Φεβουάριος 2019. 
 
 

 
 
 
 
 
Βιωματική παρέμβαση στο τμήμα “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού” του ΔΙΕΚ Λήμνου. Ιανουάριος 2019. 
 
 

 
 
 
 
Πρόσκληση σε συνεργασία για εφαρμογή προγράμματος σε Δημοτικά Σχολεία Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Ιανουάριος 2019. 
 

 
 
 
 
 
 
 
Βιωματική παρέμβαση στα τμήματα αισθητικής και ονυχοπλαστικής του ΔΙΕΚ Λήμνου. Δεκέμβριος 2018.
 
 
 

 
 
 
 
Ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους Προποντίδας Νέας Κούταλης και Φιλοκτήτη Κοντιά με θέμα: “Σώμα, διατροφή και ψυχολογία” Η αρμονική συνύπαρξη τους μέσα απο τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο”. Δεκέμβριος 2018. 
 

 
 
 
 
 
Βιωματικές Παρέμβάσεις στα Επαλ Μύρινας και Μούδρου – Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2018.
 

με βάση την Καταξιωτική διερεύνηση του εαυτού. Οι μαθητές μέσα από τις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες εξερεύνησαν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους, μοιράστηκαν ιστορίες υπερηφάνιας και ονειρεύτηκαν το μέλλον τους.

 
 
 
 
 
 
Πρόσκληση σε σεμινάριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης-Νοέμβριος 2018.
 
 
 
 
 
Βιωματικές Παρεμβάσεις στην Ά. ΄Β και ΄Γ  Λυκείου του ΓΕΛ Μούδρου με βάση την Καταξιωτική διερεύνηση του εαυτού. Οι μαθητές μέσα από τις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες εξερεύνησαν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους, μοιράστηκαν ιστορίες υπερηφάνιας και ονειρεύτηκαν το μέλλον τους. Νοέμβριος 2018
 

 
 
 
 
 
Πρόσκληση σε συνεργασία Λύκεια Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου- Σεπτέμβριος 2018
 

Ενημερωτική ομιλία στην 130 Σμηναρχία Μάχης της 
πολεμικής αεροπορίας στα πλαίσια εκπαιδευτικής ημέρας με θέμα “Η σωματική τιμωρία και τα δικαιώματα του παιδιού” Σεπτέμβριος 2018

Συνεργασία του Κ.Π Πολιόχνη με τον Ναυτικό  Όμιλο Λήμνου. Αύγουστος 2018

Ενημερωτική ομιλία στο στρατόπεδο «ΥΠΛΧΟΥ ΚΑΡΔΑΜΗΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ” με θέμα την πρόληψη της ουσιοεξάρτησης. Ιούλιος 2018

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δράσεις Κ.Π “Πολιόχνη” για το Ά Εξάμηνο του 2018 (Ιανουάριος-Ιούνιος 2018).

 
 
Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης 2018. Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κ.Π Πολιόχνη σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Λήμνου και την υποστήριξη του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου. Ιούνιος 2018.
 

 
 
 
Επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο στους νηπιαγωγούς της Λήμνου μετά απο πρόσκληση της Σχολικής Συμβούλου 47ης & 49ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Κα. Μοσχοβάκη με θέμα “Ανάπτυξη Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων”. Ιούνιος 2018.

 
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πολιόχνη» και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας υλοποίησε στις 31 Μαΐου δράση με τους μαθητές της πέμπτης (Ε)΄ και έκτης (Στ΄) τάξης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος. Μάιος 2018. 

 
 
 
Παρέμβαση στην A, B και Γ  τάξη του γυμνασίου Μύρινας στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με θέμα “Τη χρήση του διαδικτύου” και τις εξαρτησιογόνες ουσίες.  Μάιος 2018
 
 

 
 
 
 
 
 
Γυμνάσιο Ερχόμαστε!! Εφαρμογή προγράμματος  για την ομαλή μετάβαση απο το δημοτικό στο γυμνάσιο στην ΣΤ Τάξη του 2ου δημοτικού Μύρινας. Μάιος-Ιούνιος 2018.
 

 
 
 
 
Eνημερωτική ομιλία στον Άγιο Ευστράτιο με θέμα “Τη χρήση και τη κατάχρηση του διαδικτύου”. Μάιος 2018.

 
 
 
 
 
 

Παρέμβαση στο γυμνάσιο Μούδρου στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με θέμα “Το αλκοόλ”. Μάιος 2018. 

 
Παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Αγίου Ευστρατίου με θέμα “Τη διαχείριση του θυμού”. Μάιος 2018. 
 
 

 
Βιωματική παρέμβαση με θέμα “Το Φόβο” στο 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας. Μάιος 2018. 

Βιωματική παρέμβαση στο δημοτικό Αγίου Ευστρατίου με θέμα “Πρόληψη της σχολικής επιθετικότητας-Ονειρεύομαι ένα σχολείο χωρίς επιθετικότητα”. Μάιος 2018. 

 
 
 
 
Βιωματική παρέμβαση στους εκπαιδευτικούς του Αγίου Ευστρατίου με θέμα Φροντίζω τον εαυτό μου-ενισχύω τον εκπαιδευτικό μου ρόλο. Μάιος 2018. 

 
Βιωματική παρέμβαση για τη πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών στο γυμνάσιο και λύκειο του Αγίου Ευστρατίου στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας. Απρίλιος 2018. 
 

 
 
 
Ενημερωτική ομιλία στο εσπερινό γυμνάσιο Μύρινας στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με θέμα “Το αλκοόλ”. Απρίλιος 2018.

 
Ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων & κηδεμόνων 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας με θέμα “Κατανοώντας τους εφήβους: Η μετάβαση απο την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή. Απρίλιος 2018.
 

 
 
Βιωματική Παρέμβαση στην Ά τάξη του 2ου Δημοτικού Μύρινας με θέμα την φιλία-συνεργασία. Απρίλιος 2018.

 
Βιωματική δράση για εκπαιδευτικούς στον Άγιο Ευστράτιο.

 
 
 
 
Ενημερωτική ομιλία στην 130 Σμηναρχία Μάχης της
πολεμικής αεροπορίας στα πλαίσια εκπαιδευτικής ημέρας με θέμα “Χρήση και Κατάχρηση του διαδικτύου”. Μάρτιος 2018.
 

 
 
 
 
 
Συμμετοχή του Κ.Π Πολιόχνη στο 1ο Πανελλήνιο διεπιστημονικό συνέδριο των κέντρων πρόληψης με αναρτημένη ανακοίνωση με θέμα “Θερινά βιωματικά εργαστήρια”. Μάρτιος 2018.
 

 
 
 
 
Βιωματική παρέμβαση στην Ά τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Μύρινας για την οριοθέτηση και τους κανόνες. Μάρτιος 2018.

 
 
 
 
 
Ομάδα γονέων στο γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου. Μάρτιος 2018.

 
 
Βιωματική παρέμβαση στο νηπιαγωγείο Θάνους και στην Ά και ‘Β Τάξη του Δημοτικού Θάνους για το συναίσθημα του φόβου. Μάρτιος 2018.

 
Πρόσκληση σε Βιωματική Παρέμβαση για Γονείς.

Βιωματική παρέμβαση στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Λήμνου για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας.Φεβρουάριος 2018.

Βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Κοντιά για τη διαχείριση του Θυμού. Φεβρουάριος 2018.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ενημερωτική ομιλία στην 130 Σμηναρχία Μάχης στα πλαίσια εκπαιδευτικής ημέρας με θέμα τις “Εξαρτησιογόνες ουσίες” και την ενημέρωση για τις δράσεις του Κ.Π Πολιόχνη. Φεβρουάριος 2018.

Βιωματική Παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο Κάσπακα για την πρόληψη της Παιδικής Επιθετικότητας βασισμένη στο υλικό “Το σπίτι των παιδιών”. Φεβρουάριος 2018.

3o Νηπιαγωγείο Μύρινας – Βιωματική παρέμβαση για τη διαχείριση του φόβου. Ιανουάριος 2018

4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας βιωματική παρέμβαση για τη διαχείριση του θυμού-Ιανουάριος 2018

Ενημερωτική ομιλία στο 2ο Νηπιαγωγείο Μύρινας με θέμα την αυτοεκτίμηση των παιδιών.

Ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με το γενικό νοσοκομείο Λήμνου, το ΚΕΔΔΥ Λήμνου και το Κέντρο παιδιού και εφήβου. Η εισήγηση μας αφορούσε την “Σημασία της πρωτογενούς πρόληψης στον τομέα των εξαρτήσεων. Δεκέμβριος 2017.

Βιωματική παρέμβαση στη Γ Γυμνασίου Μύρινας με θέμα την αυτοέκφραση και τον δυναμισμό απο το υλικό “Ξέρω τι ζητάω”. Δεκέμβριος 2017.

Βιωματική παρέμβαση στη Α, Β και Γ  Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με θέμα την αυτοεκτίμηση. Μέσω της καταξιωτικής διερεύνησης του εαυτού οι μαθητές συνδέθηκαν με τις ικανότητες τους και ονειρεύτηκαν τον μελλοντικό εαυτό τους. Νοέμβριος 2017.

Ομάδα Γονέων

Βιωματική παρέμβαση στην Α, Β και Γ γυμνασίου Μούδρου με θέμα την αυτοεκτίμηση-Νοέμβριος 2017.

Βιωματική Παρέμβαση στο 2ο Νηπιαγωγείο Μύρινας με Θέμα “Μαθαίνω να αγαπώ την εαυτό μου”

Ομάδα για φοιτητές

Ομάδα για εφήβους

Πρόγραμμα “ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΑΩ”

Πρόσκληση σε συνεργασία

Βιωματική ομάδα παιδιών για τη διαχείριση του πένθους

θερινά βιωματικά εργαστήρια 2017 με τίτλο “Κόκκινη κλωστή δεμένη”

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 2017

Βιωματικές παρεμβάσεις  στα γυμνασία Λήμνου στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας. Θεματική: Πρόληψη της ουσιοεξάρτησης.

Ενημερωτική ομιλία για την “ομαλή μετάβαση” από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο.

Παρέμβαση στο Γενικό Λύκειο Μύρινας με θέμα : Λειτουργική διαχείριση άγχους εξετάσεων-οραματίζομαι το μέλλον μου.

Βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών στο υλικό “Ο πυξιδούλης και η πυξιδούλα στο νηπιαγωγείο”

Εφαρμογή του προγράμματος ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα σε νηπιαγωγεία της Λήμνου 

Ομιλία Κ.Π Πολιόχνη σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Μύρινας με θέμα: Δεξιότητες Σχολικής Ετοιμότητας

Ομιλία Κ.Π Πολιόχνη σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόμων 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας με θέμα: Παιδί και Θυμός.

Ενημερωτική ημερίδα Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: Διατροφή, άσκηση και φοιτητική ζωή στη Λήμνο.

Ενημερωτική ομιλία στο γενικό και επαγγελματικό λύκειο Μούδρου σε συνεργασία με το Α.Τ Μύρινας με θέμα “Πρόληψη των ατυχημάτων”

15036532_1672624516401576_2423412799449851687_n

Ομάδα γονέων στη περιοχή του Μούδρου με θέμα “επικοινωνία στην οικογένεια”

Εφαρμογή του προγράμματος “Στηρίζομαι στα πόδια μου” στο Γενικό Λύκειο Μούδρου

Καλοκαιρινά Βιωματικά Εργαστήρια 2016

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 2016 και εορτασμός 10 χρόνων λειτουργίας του Κ.Π Πολιόχνη

Δ.Τ Α εξάμηνο 2016-1 Δ.Τ Α εξάμηνο 2016-2Δράση με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος 2016

Εφαρμογή προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου

Παρουσίαση αποτελεσμάτων της Πανελλήνιας έρευνας “Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές στο
μαθητικό πληθυσμό στην Ελλάδα ΕΡΕΥΝΑ ESPAD 2015 στην οποία συμμετείχε το Κ.Π Πολιόχνη. Στην έρευνα συμμετείχαν σχολεία Β’μιας εκπαίδευσης της Λήμνου.
Τα συνοπτικά αποτελέσματα της έρευνας αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΠΙΨΥ (http://www.epipsi.gr/…/…/Epidimiologikes_erevnes/espadgr.php)

Βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου με θέμα την αναγνώριση και την διαχείριση των συναισθημάτων, την αντιμετώπιση των φόβων και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης “Μπαίνω στη θέση του άλλου”.

Βιωματική παρέμβαση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής επιθετικότητας στην Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Έκτη τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.

Ενημερωτική ομιλία μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας με θέμα “Η σωματική τιμωρία και τα δικαιώματα των παιδιών”

Ενημερωτική ομιλία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου με θέμα “Πρώτες Βοήθειες Ψυχολογικής Παρέμβασης (Psychological First Aid /PFA intervention)” στα πλαίσια της ετήσιας εκπαίδευσης τους.

Ενημερωτική ομιλία στο Δημοτικό σχολείο Νέας Κούταλης μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα “Παιδί και διαδίκτυο”.

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 2015

11356213_10205954291630188_1915034618_n
66
8
9
7
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2015
11324053_10205954294030248_641091539_n
11355411_10205954293750241_2118845376_n
11348952_10205954293670239_738056122_n
11328885_10205954291310180_2007058137_n
11275759_10205954291870194_1156604106_n
11272272_10205954290470159_2092707296_n

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 2015

4
DSC_0126
DSC_0128
DSC_0130
DSC_0155
DSC_0132
DSC_0136
DSC_0140
DSC_0141
DSC_0143
DSC_0146
DSC_0149

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS-ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥPIC00014PIC00012PIC00011PIC00009PIC00021

Ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μύρινας

Ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μύρινας
20151127_181952
12386704_10207204156156020_263079183_n
20151127_183859

Ομιλία σε συνεργασία με το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας με θέμα “Η Πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στο Νηπιαγωγείο”

Βραχυπρόθεσμες Παρεμβάσεις σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου για την πρόληψη του καπνίσματος και της επιθετικότητας

Βιωματική Παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης με θέμα τη χρήση των νέων τεχνολογιών, τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και την ασφαλή χρήση του