Νέα


ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ομιλία: «Η σημασία της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην εποχή μας» στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανδρωνίου

Τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου, μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδρωνίου, για ενημέρωση σχετικά με την ψυχοκοινωνική υγεία και την αξία της πρόληψης στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε, πραγματοποίησαν ομιλία στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανδρωνίου με θέμα «Η σημασία της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην εποχή μας».

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση στην Κεντρική Αγορά της Μύρινας, στην πλατεία ΟΤΕ, με διανομή φυλλαδίων και παροχή διευκρινήσεων σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ομιλία στην Πολεμική Αεροπορία

Τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου πραγματοποίησαν ομιλία στην 130 Σμηναρχία Μάχης με θέμα «Ουσιοεξαρτήσεις και Προαγωγή Ψυχικής Υγείας», κατόπιν πρόσκλησης για συμμετοχή τους στην Ημέρα Εκπαίδευσης του μόνιμου προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (αξιωματικοί – υπαξιωματικοί της 130 Σμηναρχία Μάχης).

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ομιλία: «Αλκοολισμός και θεραπεία απεξάρτησης»

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Ο.Κ.Π.Α.) Δήμου Λήμνου και το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη» (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), διοργάνωσαν ομιλία με θέμα «Αλκοολισμός και θεραπεία απεξάρτησης» με ομιλήτρια την κα Βασιλική Τσιουγκρή, Ψυχολόγο, υπεύθυνη του προγράμματος «Δανάη» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίας Τριάδας Μύρινας. Το πρωί της ίδιας ημέρας, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, η κα Τσιουκρή πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες υγείας με θέμα «Πρώτη προσέγγιση ασθενούς με διαταραχή χρήσης αλκοόλ- κινητοποιητική συνέντευξη».

Φεβρουάριος 2013-Ιούνιος 2014

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Ε.Μ.Ι.Ε.

Διεξαγωγή επαγγελματικής, ψυχολογικής και οικονομικής συμβουλευτικής σε ανέργους στα πλαίσια της πράξης «ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ε.Μ.Ι.Ε.» της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Π.Ε. Λέσβου Λήμνου ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Πραγματοποιήθηκε βιωματική ομάδα ενηλίκων με θέμα «Αυτογνωσία – Αυτοεκτίμηση» στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στα πλαίσια της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας της ευρύτερης κοινότητας.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ενημερωτική ομιλία στην Πλάκα

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της τοπικής κοινότητας της Πλάκας, κ. Τσαλίκη Χρήστου πραγματοποιήθηκε ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Πλάκας με θέμα: «Πρόληψη της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών».

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετοχή στην Ημερίδα της 88 ΣΔΙ  με θέμα:  Ηλεκτρονικό Έγκλημα (Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Διαδικτυακός Εκφοβισμός- Cyber Bullying) και Ναρκωτικά (Πρόληψη-Αντιμετώπιση) στο Κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ με τους ακόλουθους ομιλητές:

Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Ομιλητής: Διευθυντής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ΕΛ.ΑΣ.-Ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης Εμμανουήλ.

Ναρκωτικά (Πρόληψη – Αντιμετώπιση)

Ομιλητές:

 • Δκτής ΑΤ Λήμνου κ. Κρομμυδέλλης Σωκράτης
 • Λγος (ΥΙ) Ψυχίατρος Ράντης Κων/νος
 • Ψυχίατρος ΓΝ Λήμνου κ. Κατσιγιαννόπουλος  Κων/νος
 • Ψυχολόγος Κέντρου Πρόληψης «ΠΟΛΙΟΧΝΗ» κα. Κουκούμη Βαρβάρα

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Μύρινας διοργάνωσε εκδήλωση με προσκεκλημένη ομιλήτρια την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΠΟΛΙΟΧΝΗ» και θέμα «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ».

Πέμπτη 28 Μαίου & Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαίου)

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος διανέμοντας σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό στην Κεντρική Αγορά της Μύρινας καθώς και σε χώρους μαζικής εστίασης. Κατά τη διάρκεια της δράσης ενήλικες και παιδιά είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους σε θέματα σχετικά με το κάπνισμα.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2015)

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ διοργάνωσε την θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» υπό την αιγίδα του ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου.
Στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινότητας και διαδραστικής επικοινωνίας, ο “Μικρός Πρίγκιπας” μας υπενθύμισε θεμελιώδεις αξίες, όπως η αυτοεκτίμηση, η φιλία, η αγάπη και η υπευθυνότητα, έννοιες που συνδέονται άμεσα με την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids  

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργάνωσαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φοιτητικής και της ευρύτερης κοινότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids.  Συγκεκριμένα, διανεμήθηκε σχετικό έντυπο υλικό για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού HIV και την ανάδειξη της σημασίας της τακτικής εξέτασης και της έγκαιρης θεραπείας μέσω της σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Συμμετοχή σε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη», συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης, στη βιωματική δράση με τον τίτλο  «‘Έλα για λίγο στη θέση μου » του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Ρεπανιδίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α «Ορίζοντες». Η εκδήλωση αποσκοπούσε:

 • στην κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση μέσα από την γνωριμία και συνεργασία των μαθητών των ειδικών σχολείων με άλλους μαθητές
 • στην ανάδειξη των προβλημάτων προσβασιμότητας της πόλη μας
 • στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση του κοινωνικού συνόλου με την διαφορετικότητα
 • στην εξάλειψη στερεοτυπικών αντιλήψεων, αντιδράσεων και συμπεριφορών σχετικά με τα Α.Μ.Ε.Α
 • στην ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών των ειδικών σχολείων
 • στο να μάθουμε σε όλα τα παιδιά να αγαπούν το διαφορετικό

 

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στο Δημοτικό σχολείο Νέας Κούταλης μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα «Παιδί και διαδίκτυο».

 

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Κυριακή 16 Απριλίου 2016

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα «Η σωματική τιμωρία και τα δικαιώματα των παιδιών» μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας.

Ομιλία ενημερωσης-ευαισθητοποίησης

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχολογικής Παρέμβασης (Psychological First Aid /PFA intervention)» στα πλαίσια της ετήσιας εκπαίδευσης τους.

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2016)

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και τα 10 έτη λειτουργίας του, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ διοργάνωσε προβολή της ταινίας «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» καθώς και εορταστική εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» υπό την αιγίδα του ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου.

Ομιλία ενημερωσης-ευαισθητοποίησης

Δευτέρα 19 Nοεμβρίου 2016

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα «πρόληψη της παιδικής κακοποίησης» μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας. Τη συζήτηση συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του κέντρου, Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Αγγελική Αβραμίδου, Κοινωνική Λειτουργός.

Ομιλία ενημερωσης-ευαισθητοποίησης

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Το κέντρο πρόληψης «πολιόχνη» σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά πραγματοποίησαν ομιλία ενημέρωσης ευαισθητοποίησης με θέμα : «Το βιβλίο και το πώς το παιδί θα αγαπήσει το βιβλίο και το διάβασμα». Τη δράση συντόνισε η Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτική ημερίδα Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: Διατροφή, άσκηση και φοιτητική ζωή στη Λήμνο.

Το κέντρο πρόληψης «πολιόχνη» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετείχε σε  ομιλία ενημέρωσης ευαισθητοποίησης με θέμα : «Διατροφή, άσκηση και φοιτητική ζωή στη Λήμνο«. Τη δράση συντόνισε η Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου.

Ομιλία ενημερωσης-ευαισθητοποίησης

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα «Παιδί και θυμός» μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας. Τη συζήτηση συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του κέντρου, Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Αγγελική Αβραμίδου, Κοινωνική Λειτουργός.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα «Δεξιότητες σχολικής ετοιμότητας» μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου  Μύρινας. Τη συζήτηση συντόνισε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα «Συνεργασία σχολείου οικογένειας για τη διαχείριση του παιδικού θυμού και της επιθετικότητας» μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μουδρου. Τη συζήτηση συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του κέντρου.

 

 

 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Βραχεία παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους

Τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου πραγματοποίησαν βραχεία παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους με θέμα «Νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες» σε 28 μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου και των εκπαιδευτικών τους.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013-Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εφαρμογή εκπαιδευτικού υλικού πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας στα Δημοτικά Σχολεία Θάνους και Αγίου Δημητρίου

Τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου εφάρμοσε το εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας με θέμα «Το Σπίτι των Παιδιών» στο σύνολο των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Θάνους και Αγίου Δημητρίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε 12 επισκέψεις στο σχολικό πλαίσιο.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013-Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Α/θμιας σε υλικό πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας

55 εκπαιδευτικοί Α/θμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στα σεμινάρια βιωματικού τύπου του Κέντρου Πρόληψης. Συγκροτήθηκαν 4 ομάδες εκπαίδευσης, οι οποίες μυήθηκαν στο υλικό πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας με τίτλο «Το Σπίτι των Παιδιών», έτσι ώστε να μπορούν να το εφαρμόσουν οι ίδιοι στο σχολικό πλαίσιο. Κάθε ομάδα εκπαιδεύτηκε σε 4 δίωρες συναντήσεις στο χώρο του Κέντρου.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σεμινάριο Νηπιαγωγών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», στα πλαίσια της επιμόρφωσης των νηπιαγωγών για το Κοινωνικό Σχολείο, διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με προσκεκλημένη  τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα. Βασίλαρου Βασιλική. Το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είχε ως εξής:

Εισηγήτρια: κα. Βασίλαρου Βασιλική, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής

Τίτλος εισήγησης: «Η κοινωνική ανάπτυξη του νηπίου»

Εισηγήτρια: κα. Κουκούμη Βαρβάρα, Ψυχολόγος-επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης

Τίτλος εισήγησης: «Το Κοινωνικό Σχολείο».

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση και πρόληψη κατά της ενδοσχολικής βίας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου «Πολιόχνη», πραγματοποίησαν την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας ημερίδα με θέμα:  «Ενημέρωση και πρόληψη κατά της ενδοσχολικής βίας» στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Εισηγήτρια της παρουσίασης ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Πολιόχνη» κα Βαρβάρα Κουκούμη (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος) και συντονιστής της συζήτησης ο κ. Καρύδης Νικόλαος.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Το Δημοτικό Σχολείου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου «Πολιόχνη», διοργάνωσαν  ενημερωτική ομιλία στους γονείς των μαθητών με θέμα: «Η αυτοπεποίθηση του παιδιού». Εισηγήτρια της παρουσίασης ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Πολιόχνη» κα Βαρβάρα Κουκούμη (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος). Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 – Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος για την πρόληψη του καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη του καπνίσματος με τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! στους μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Την εφαρμογή του προγράμματος πραγματοποιήσε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κα Κουκούμη Βαρβάρα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 13 συναντήσεις. Ευχαριστούμε  τον Διευθυντή του σχολείου κ. Καρατζόγλου Αρ., τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση της παρέμβασής μας.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη» διοργάνωσαν ενημερωτική ομιλία για τους γονείς των μαθητών με θέμα «Επιθετικότητα στην προσχολική ηλικία». Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κα Κουκούμη Βαρβάρα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας (6 Μαρτίου), ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Πλατέως σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου «Πολιόχνη» διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο για τους γονείς των μαθητών με θέμα «Πρόληψη της επιθετικότητας στην προσχολική ηλικία».

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Θάνους σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη» διοργάνωσαν ενημερωτική ομιλία για τους γονείς των μαθητών, με θέματα:

1) «Σχολικός εκφοβισμός»

2) «Μαθησιακές Δυσκολίες»

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Μποβολέτειου Νηπιαγωγείου Μύρινας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη» διοργάνωσαν ενημερωτική ομιλία για τους γονείς των μαθητών,  στο χώρο του κέντρου «Κάστρο», με θέμα «Η Πρόληψη της Ενδοσχολικής βίας και του Εκφοβισμού στο Νηπιαγωγείο». Την ομιλία θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Κ.Π. «Πολιόχνη» κος Μπαβέας Θεόδωρος. Εισηγήτρια κα Μαμαλίκου Μαρία, Σχολική Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π «Πολιόχνη».

11 Φεβρουαρίου 2016- 2 Μαρτίου 2016

Εφαρμογή βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την πρόληψη του καπνίσματος και της επιθετικότητας στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε  τρεις δίωρες παρεμβάσεις βιωματικού χαρακτήρα σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης για την πρόληψη και αντιμετώπισης των φαινομένων σχολικής επιθετικότητας, βασισμένες στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Το Σπίτι των Παιδιών».
Επίσης, τρεις δίωρες παρεμβάσεις βιωματικού χαρακτήρα σε μαθητές της Ε’ τάξης για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καπνίσματος, βασισμένες στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης « Κάπνισμα; Όχι Εμείς!»

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Βραχεία Παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης με θέμα τη Χρήση του Διαδικτύου απο παιδιά προσχολικής ηλικίας

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε   βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης με θέμα τη χρήση των νέων τεχνολογιών, τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και την ασφαλή χρήση του.

 

Βραχεία Παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης με θέμα τη Χρήση του Διαδικτύου απο παιδιά σχολικής ηλικίας

22 Μαρτίου 2016

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κούταλης με θέμα τη χρήση των νέων τεχνολογιών, τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και την ασφαλή χρήση του.

Βραχεία παρέμβαση στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μύρινας με θέμα πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής επιθετικότητας

4-7 Απριλίου 2016

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βραχεία παρέμβαση στις τάξεις (Γ, Δ, Ε, ΣΤ) του 1ου δημοτικού σχολείου Μύρινας με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής επιθετικότητας.

 

Βραχεία Παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου  με θέμα τη διαχείριση των συναισθημάτων

12 Απριλίου 2016

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου με θέμα την αναγνώριση και την διαχείριση των συναισθημάτων, την αντιμετώπιση των φόβων και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

18 Μαρτίου 2016  – 25 Μαίου  2016

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος για την πρόληψη του καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη του καπνίσματος με τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! στους μαθητές των ΄Δ, Έ και ΣΤ΄ τάξεων του  Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου.  Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 10 δίωρες συναντήσεις.

25 Φεβρουαρίου 2016 – 26 Μαίου 2016

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος για την πρόληψη του καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη του καπνίσματος με τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! στους μαθητές της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.  Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 12 δίωρες συναντήσεις.

30 Μαίου 2016

Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος η οποία έχει καθιερωθεί στις 31 Μαΐου, το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη», σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας πραγματοποίησε, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης βασισμένη σε βιωματικές δραστηριότητες. Οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι «κρυμμένου θησαυρού» με στόχο να ανακαλύψουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό και τους τρόπους προάσπισης της υγείας μας. Ακολούθησαν χορευτικά και θεατρικά δρώμενα με απονομή επαίνου συμμετοχής.

  Ιούλιος2016- Αύγουστος 2016

Καλοκαιρινά Βιωματικά Εργαστήρια για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη» στα πλαίσια των δράσεων του διοργάνωσε  πρωινά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά. Στόχος των βιωματικών εργαστηρίων ήταν  μέσα από διάφορους τρόπους έκφρασης, όπως το συμβολικό παιχνίδι, η ζωγραφική, ο αυτοσχεδιασμός και το παιχνίδι ρόλων, να αναπτυχθούν σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή των παιδιών, ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

Οι βιωματικές δραστηριότητες των εργαστηρίων προσέφεραν ένα δημιουργικό και ασφαλές πλαίσιο για τα παιδιά, με στόχο την έκφραση των συναισθημάτων και την καλλιέργεια γνωστικών δεξιοτήτων, όπως παρατηρητικότητα, συγκέντρωση, φαντασία και μνήμη. Επίσης, μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες ενισχύθηκε η σημασία της σωστής συνεργασίας και της αποτελεσματικής επικοινωνίας στο πλαίσιο μιας ομάδας.

Οι θεματικές ενότητες των συνολικά πέντε συναντήσεων και για τις τρεις ομάδες (Α ομάδα: Α΄& Β΄ τάξη Δημοτικού, Β ομάδα: Γ΄& Δ΄ τάξη, Γ ομάδα: Ε΄& ΣΤ΄) προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας μαθητών. Συγκεκριμένα:

 • Αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων
 • Ο εαυτός μου. Αυτογνωσία-αυτοεκτίμηση
 • Αναγνώριση σχολικού εκφοβισμού και τρόποι διαχείρισης του- δημιουργική επίλυση συγκρούσεων και πρόληψη της επιθετικότητας
 • Αναγνώριση του συναισθήματος του θυμού και αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης του
 • Ασφαλής χρήση τεχνολογίας και διαδικτύου- Τρόποι προστασίας και κανόνες χρήσης.
 • Πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών-Αγωγή Υγείας

Φεβρουάριος  2017 –  Απρίλιος  2017

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος  πρόληψης » Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος πρόληψης για παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στα νηπιαγωγεία Αγίου Δημητρίου, Μούδρου, Νέας Κούταλης και στο 1ο νηπιαγωγείο Μύρινας. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 16 δίωρες συναντήσεις.

4 Μαρτίου  2017 –  5 Μαρτίου 2017

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για νηπιαγωγούς  με τίτλο » Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο»

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας διοργάνωσε διήμερο εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο στις 4-5 Μαρτίου 2017 για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής με τίτλο «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο». Οι συναντήσεις είχαν επιμορφωτικό χαρακτήρα και στηρίχθηκαν στην ενεργό εμπλοκή των ενδιαφερομένων μέσα από ομαδικές διαδικασίες, βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση.

Ιούλιος 2017- Αύγουστος 2017

Καλοκαιρινά Βιωματικά Εργαστήρια για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσηςμε τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη»

Το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη» στα πλαίσια των δράσεων του διοργάνωσε  πρωινά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από Α’ μέχρι ΣΤ’ δημοτικού. Τα εργαστήρια βασίστηκαν στο εκπαιδευτικό υλικό αγωγής υγείας  «Κόκκινη Κλωστή δεμένη…», μια σειρά από παραμύθια που έδωσαν την δυνατότητα στα παιδιά να βιώσουν καταστάσεις και συναισθήματα μέσω της ταύτισης τους με τους φανταστικούς ήρωες, να επιλύσουν πιθανές συγκρούσεις με τον εαυτό τους και με τους άλλους αλλά και να αποκτήσουν ικανότητες επιλογής και λήψης αποφάσεων. Τα εργαστήρια ολοκληρώθηκαν σε 8 συναντήσεις.

 

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Βραχεία παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Μούδρου

Το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βραχεία παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Μούδρου σε μαθητές της Α΄και Β΄τάξης και των εκπαιδευτικών τους με θέμα «Παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες» στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος αγωγής υγείας που είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συνδιοργάνωση συναυλίας-ενημερωτικής εκδήλωσης με μαθητές της Α΄Λυκείου του ΓΕΛ Μύρινας

Οι μαθητές της Α΄τάξης του ΓΕΛ Μύρινας σε συνεργασία με το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης διοργάνωσαν γιορτή-συναυλία στην πλατεία ΟΤΕ, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα «Ενεργοί Πολίτες». Η γιορτή περιελάμβανε μουσική και τραγούδι από τους διοργανωτές μαθητές και το συγκρότημα ΜΕΣ, κεράσματα και ενημερωτικό υλικό από το Κέντρο Πρόληψης.

7-11-18 Μαρτίου 2014 & 12-13-14 Απριλίου 2014

Βραχεία παρέμβαση στα Γυμνάσια Λιβαδοχωρίου και Μούδρου

Το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βραχεία παρέμβαση στην Β΄& Γ΄τάξη του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και στην Α΄, Β΄& Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Μούδρου, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών στα σχολεία «Ξέρω τι ζητάω».

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Βραχεία παρέμβαση στο ΓΕΛ Μύρινας

Το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βραχεία παρέμβαση στη Β΄τάξη του ΓΕΛ Μύρινας στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας με τίτλο «I am above the influence».

 Φεβρουάριος- Μάρτιος 2015

Διεξαγωγή έρευνας ESPAD 2015

«Πανελλήνια επιστημονική έρευνα για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο σχολικό πληθυσμό» στα πλαίσια της έρευνας ESPAD 2015 σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ σε μαθητές Λυκείου της Λήμνου.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Βραχεία παρέμβαση στο Γυμνάσιο Μούδρου

Βραχεία παρέμβαση στην Α’ τάξη του Γυμνασίου Μούδρου στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Κέντρο Πρόληψης με θέμα: «Πρόληψη των Εξαρτήσεων».

27-30 Απριλίου 2015 

Βραχεία παρέμβαση στο Γυμνάσιο Μύρινας

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου Μύρινας με θέμα: «Πρόληψη των Εξαρτήσεων».

5 & 7 Μαΐου 2015

Βραχεία παρέμβαση στο ΓΕΛ Μύρινας

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Γ’ τάξη του ΓΕΛ Μύρινας με θέμα: «Διαχείριση του άγχους των εξετάσεων».

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Βραχεία παρέμβαση στο ΓΕΛ Μύρινας

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα σε τμήμα της Α’ τάξης του ΓΕΛ Μύρινας με θέμα : «Σχολικός Εκφοβισμός και Τρόποι Αντιμετώπισης».

Οκτώβριος 2015 – Ιανουάριος 2016

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Β/θμιας σε υλικό πρόληψης «Στηρίζομαι στα πόδια μου»

Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, υλικό πρόληψης για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των εφήβων «Στηρίζομαι στα πόδια μου», ένα υλικό που μπορεί να εφαρμοστεί στα πλαίσια προγραμμάτων αγωγής υγείας. Οι συναντήσεις (8 εβδομαδιαίες δίωρες) έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα και στηρίζονται στην ενεργό εμπλοκή των ενδιαφερομένων μέσα από ομαδικές διαδικασίες, βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Οκτώβριος 2015 – Ιανουάριος 2016

Ομάδα γονέων με παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Γονείς μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν σε βιωματική ομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας (10 2ωρες συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση) έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους. Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να ενισχυθούν και να λάβουν υποστήριξη στο δύσκολο ρόλο της διαπαιδαγώγησης που έχουν αναλάβει. Μερικά από τα θέματα που αναπτύσσονται είναι τα ακόλουθα:

 • Ο ρόλος των γονιών
 • Προσδοκίες – ανάγκες – φόβοι των γονιών
 • Ανάγκες των παιδιών
 • Τεχνικές επικοινωνίας
 • Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης
 • Έκφραση των συναισθημάτων
 • Διαχείριση συγκρούσεων στην οικογένεια

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2) με θέμα: 1.»Προαγωγή Ψυχοκοινωνικής Υγείας» και 2. «Πρόληψη των Εξαρτήσεων».

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Βραχεία παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Μούδρου

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα σε τμήμα της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ Μούδρου στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας (project) για τις εξαρτήσεις με θέμα «Η πρόληψη των εξαρτήσεων».

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Βραχεία Παρέμβαση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Μύρινας

Ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μύρινας με θέμα «Η πρόληψη των Ουσιοεξαρτήσεων».

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Βραχείες παρέμβασεις στο ΓΕΛ Μύρινας

Βραχείες παρέμβασεις βιωματικού χαρακτήρα στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας (project) σε δύο τμήματα της Α΄τάξης του ΓΕΛ Μύρινας με θέματα: α) «Βία στη σύγχρονη εποχή» και έμφαση στον σχολικό εκφοβισμό με τους τρόπους αντιμετώπισης του.
β) «Προβλήματα εφηβείας» με έμφαση στην πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των εφήβων.

Οκτώβριος2016 – Νοέμβριος  2016

Eφαρμογή του προληπτικού προγράμματος «Στηρίζομαι στα πόδια μου» στο Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών με τίτλο «Στηρίζομαι στα πόδια μου» στους μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Μούδρου .  Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 5 δίωρες συναντήσεις.

 Οκτώβριος2016

Βραχεία ενημερωτική συνάντηση στο Γενικό Λύκειο Μούδρου

Βραχεία παρέμβαση ενημερωτικού  χαρακτήρα στην ‘Α και ΄Γ τάξη του Γενικού Λυκείου Μούδρου με θέμα τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Νοέμβριος 2016

Βραχεία βιωμτική συνάντηση στο Ά Γυμνάσιο Μούδρου

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών με τίτλο «Στηρίζομαι στα πόδια μου» στους μαθητές της Α΄ τάξης του Ά Γυμνασίου Μούδρου .  Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 2 δίωρες συναντήσεις.

Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2016

Ομάδα γονέων με παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» οργάνωσε βιωματική ομάδα γονέων με παιδιά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Κατά την διάρκεια των παρεμβάσεων οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενισχυθούν  και να λάβουν υποστήριξη στο δύσκολο ρόλο της διαπαιδαγώγησης που έχουν αναλάβει. Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

 • Ο ρόλος των γονιών
 • Προσδοκίες – ανάγκες – φόβοι των γονιών
 • Ανάγκες των παιδιών
 • Τεχνικές επικοινωνίας
 • Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης
 • Έκφραση των συναισθημάτων
 • Διαχείριση συγκρούσεων στην οικογένεια

Η ομάδα ολοκληρώθηκε σε 5 δίωρες συναντήσεις.

7 Δεκεμβρίου 2016

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των ατυχημάτων

Στα πλαίσια της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη» σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας διοργάνωσαν βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των ατυχημάτων στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Μούδρου. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από τον Υπαστυνόμο Αντώνιο Παράσχο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν ζητήματα σχετικά με τη χρήση κράνους, την χρήση κινητών τηλεφώνων, την κατανάλωση αλκοόλ, τα όρια ταχύτητας, τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (κ.ο.κ) κ.α.

29-30 Μαρτίου/ 3 Απριλίου 2017
Βραχεία παρέμβαση στο ΓΕΛ Μύρινας
Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου Μύρινας με θέμα : Λειτουργική διαχείριση άγχους εξετάσεων-οραματίζομαι το μέλλον μου.
Μάιος 2017
Βραχεία ενημερωτική παρέμβαση στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας
Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» υλοποίησε
βιωματική παρέμβαση στο εσπερινό γυμνάσιο Μύρινας και στα γυμνάσια Μύρινας, Λιβαδοχωρίου και Μούδρου  με θέμα: «Πρόληψη της ουσιοεξάρτησης».

+4

ΕΦΗΒΟΙ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Βιωματική ομάδα για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων

8 έφηβοι (4 αγόρια και 4 κορίτσια) συμμετείχαν στο σεμινάριο βιωματικού τύπου με θέμα «Διαχείριση του άγχους των εξετάσεων» που απευθυνόταν σε μαθητές της Γ΄Λυκείου, υποψήφιων των Πανελληνίων Εξετάσεων.