Νέα


ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ομιλία: “Η σημασία της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην εποχή μας” στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανδρωνίου

Τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου, μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανδρωνίου, για ενημέρωση σχετικά με την ψυχοκοινωνική υγεία και την αξία της πρόληψης στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε, πραγματοποίησαν ομιλία στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανδρωνίου με θέμα “Η σημασία της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην εποχή μας”.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση στην Κεντρική Αγορά της Μύρινας, στην πλατεία ΟΤΕ, με διανομή φυλλαδίων και παροχή διευκρινήσεων σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ομιλία στην Πολεμική Αεροπορία

Τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου πραγματοποίησαν ομιλία στην 130 Σμηναρχία Μάχης με θέμα “Ουσιοεξαρτήσεις και Προαγωγή Ψυχικής Υγείας”, κατόπιν πρόσκλησης για συμμετοχή τους στην Ημέρα Εκπαίδευσης του μόνιμου προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (αξιωματικοί – υπαξιωματικοί της 130 Σμηναρχία Μάχης).

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ομιλία: “Αλκοολισμός και θεραπεία απεξάρτησης”

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (Ο.Κ.Π.Α.) Δήμου Λήμνου και το Κέντρο Πρόληψης “Πολιόχνη” (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), διοργάνωσαν ομιλία με θέμα “Αλκοολισμός και θεραπεία απεξάρτησης” με ομιλήτρια την κα Βασιλική Τσιουγκρή, Ψυχολόγο, υπεύθυνη του προγράμματος “Δανάη” του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίας Τριάδας Μύρινας. Το πρωί της ίδιας ημέρας, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, η κα Τσιουγκρή πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες υγείας με θέμα “Πρώτη προσέγγιση ασθενούς με διαταραχή χρήσης αλκοόλ- κινητοποιητική συνέντευξη”.

Φεβρουάριος 2013-Ιούνιος 2014

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Ε.Μ.Ι.Ε.

Διεξαγωγή επαγγελματικής, ψυχολογικής και οικονομικής συμβουλευτικής σε ανέργους στα πλαίσια της πράξης “ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ε.Μ.Ι.Ε.” της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Π.Ε. Λέσβου Λήμνου ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Πραγματοποιήθηκε βιωματική ομάδα ενηλίκων με θέμα “Αυτογνωσία – Αυτοεκτίμηση” στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στα πλαίσια της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας της ευρύτερης κοινότητας.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ενημερωτική ομιλία στην Πλάκα

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της τοπικής κοινότητας της Πλάκας, κ. Τσαλίκη Χρήστου πραγματοποιήθηκε ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Πλάκας με θέμα: «Πρόληψη της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών».

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετοχή στην Ημερίδα της 88 ΣΔΙ  με θέμα:  Ηλεκτρονικό Έγκλημα (Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Διαδικτυακός Εκφοβισμός- Cyber Bullying) και Ναρκωτικά (Πρόληψη-Αντιμετώπιση) στο Κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ με τους ακόλουθους ομιλητές:

Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Ομιλητής: Διευθυντής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ΕΛ.ΑΣ.-Ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης Εμμανουήλ.

Ναρκωτικά (Πρόληψη – Αντιμετώπιση)

Ομιλητές:

  • Δκτής ΑΤ Λήμνου κ. Κρομμυδέλλης Σωκράτης
  • Λγος (ΥΙ) Ψυχίατρος Ράντης Κων/νος
  • Ψυχίατρος ΓΝ Λήμνου κ. Κατσιγιαννόπουλος  Κων/νος
  • Ψυχολόγος Κέντρου Πρόληψης «ΠΟΛΙΟΧΝΗ» κα. Κουκούμη Βαρβάρα

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Μύρινας διοργάνωσε εκδήλωση με προσκεκλημένη ομιλήτρια την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΠΟΛΙΟΧΝΗ» και θέμα «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ».

Πέμπτη 28 Μαΐου & Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου)

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος διανέμοντας σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό στην Κεντρική Αγορά της Μύρινας καθώς και σε χώρους μαζικής εστίασης. Κατά τη διάρκεια της δράσης ενήλικες και παιδιά είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους σε θέματα σχετικά με το κάπνισμα.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2015)

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ διοργάνωσε την θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» υπό την αιγίδα του ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου.
Στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινότητας και διαδραστικής επικοινωνίας, ο “Μικρός Πρίγκιπας” μας υπενθύμισε θεμελιώδεις αξίες, όπως η αυτοεκτίμηση, η φιλία, η αγάπη και η υπευθυνότητα, έννοιες που συνδέονται άμεσα με την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids  

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργάνωσαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της φοιτητικής και της ευρύτερης κοινότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids.  Συγκεκριμένα, διανεμήθηκε σχετικό έντυπο υλικό για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού HIV και την ανάδειξη της σημασίας της τακτικής εξέτασης και της έγκαιρης θεραπείας μέσω της σεξουαλικής αγωγής και υγείας.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Συμμετοχή σε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη», συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης, στη βιωματική δράση με τον τίτλο  “‘Έλα για λίγο στη θέση μου ” του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Ρεπανιδίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.Μ.Ε.Α “Ορίζοντες”. Η εκδήλωση αποσκοπούσε:

  • στην κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση μέσα από την γνωριμία και συνεργασία των μαθητών των ειδικών σχολείων με άλλους μαθητές
  • στην ανάδειξη των προβλημάτων προσβασιμότητας της πόλη μας
  • στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση του κοινωνικού συνόλου με την διαφορετικότητα
  • στην εξάλειψη στερεοτυπικών αντιλήψεων, αντιδράσεων και συμπεριφορών σχετικά με τα Α.Μ.Ε.Α
  • στην ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών των ειδικών σχολείων
  • στο να μάθουμε σε όλα τα παιδιά να αγαπούν το διαφορετικό

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στο Δημοτικό σχολείο Νέας Κούταλης μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με θέμα “Παιδί και διαδίκτυο”.

Κυριακή 16 Απριλίου 2016

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα “Η σωματική τιμωρία και τα δικαιώματα των παιδιών” μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου με θέμα “Πρώτες Βοήθειες Ψυχολογικής Παρέμβασης (Psychological First Aid /PFA intervention)” στα πλαίσια της ετήσιας εκπαίδευσης τους.

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2016)

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και τα 10 έτη λειτουργίας του, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ διοργάνωσε προβολή της ταινίας “Ρέκβιεμ για ένα όνειρο” καθώς και εορταστική εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» υπό την αιγίδα του ΟΕΠΑ του Δήμου Λήμνου.

Δευτέρα 19 Nοεμβρίου 2016

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα “πρόληψη της παιδικής κακοποίησης” μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας. Τη συζήτηση συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του κέντρου, Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Αγγελική Αβραμίδου, Κοινωνική Λειτουργός.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το κέντρο πρόληψης “Πολιόχνη” σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά πραγματοποίησαν ομιλία ενημέρωσης ευαισθητοποίησης με θέμα : “Το βιβλίο και το πώς το παιδί θα αγαπήσει το βιβλίο και το διάβασμα”. Τη δράση συντόνισε η Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτική ημερίδα Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: Διατροφή, άσκηση και φοιτητική ζωή στη Λήμνο.

Το κέντρο πρόληψης “Πολιόχνη” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετείχε σε  ομιλία ενημέρωσης ευαισθητοποίησης με θέμα : “Διατροφή, άσκηση και φοιτητική ζωή στη Λήμνο. Τη δράση συντόνισε η Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα “Παιδί και θυμός” μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας. Τη συζήτηση συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του κέντρου, Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Αγγελική Αβραμίδου, Κοινωνική Λειτουργός.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα “Δεξιότητες σχολικής ετοιμότητας” μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου  Μύρινας. Τη συζήτηση συντόνισε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα “Συνεργασία σχολείου οικογένειας για τη διαχείριση του παιδικού θυμού και της επιθετικότητας” μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου. Τη συζήτηση συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του κέντρου.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη», συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης, στην εκδήλωση με θέμα “Συστημικές πρακτικές και λειτουργική πραγματικότητα στην ψυχική υγεία: μάθηση, επικοινωνία, αποκατάσταση”. Ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με το γενικό νοσοκομείο Λήμνου, το ΚΕΔΔΥ Λήμνου και το Κέντρο παιδιού και εφήβου. Η εισήγηση μας αφορούσε την “Σημασία της πρωτογενούς πρόληψης στον τομέα των εξαρτήσεων”.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα “Αυτοεκτίμηση των παιδιών” μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου  Μύρινας. Τη συζήτηση συντόνισε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος.

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ομιλία στην Πολεμική Αεροπορία

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στην 130 Σμηναρχία Μάχης στα πλαίσια εκπαιδευτικής ημέρας με θέμα τις “Εξαρτησιογόνες ουσίες”.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με το βρεφονηπιακό σταθμό στρατού, με θέμα “Πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών”.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 

Ομιλία στην Πολεμική Αεροπορία

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στην 130 Σμηναρχία Μάχης στα πλαίσια εκπαιδευτικής ημέρας με θέμα την “Χρήση και Κατάχρηση του διαδικτύου”.

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Τσάι-Ομιλία

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα “Κατανοώντας τους Εφήβους. Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή” μετά απο πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης. Τη συζήτηση συντόνισαν τα επιστημονικά στελέχη του κέντρου, Μαρία Μαμαλίκου, Σχολική Ψυχολόγος και Αβραμίδου Αγγελική, Κοινωνική Λειτουργός.

15 Μαΐου 2018

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στον Άγιο Ευστράτιο με θέμα “Τη χρήση και τη κατάχρηση του διαδικτύου”.

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2018)

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω διανομής ενημερωτικού υλικού στην κεντρική αγορά της Μύρινας την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρες 10:00π.μ.-14:00μ.μ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου και την συνεργασία του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ομιλία ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Ιούλιος 2018

Ενημερωτική ομιλία στο στρατόπεδο «ΥΠΛΧΟΥ ΚΑΡΔΑΜΗΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ” με θέμα την πρόληψη της ουσιοεξάρτησης.

Ιούλιος-Αύγουστος 2018.

Βιωματικές δράσεις Κ.Π Πολιόχνη σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λήμνου σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Οι θεματικές αφορούσαν την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, την ενίσχυση της ομαδικότητας και την ενίσχυση των καλών συμπεριφορών. Στα προγράμματα συμμετείχαν συνολικά 70 παιδιά και έφηβοι.

25 Σεπτεμβρίου 2018. 

Ενημερωτική ομιλία στην 130 Σμηναρχία Μάχης της  πολεμικής αεροπορίας στα πλαίσια εκπαιδευτικής ημέρας με θέμα “Η σωματική τιμωρία και τα δικαιώματα του παιδιού”.

Δεκέμβριος 2018

Ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους Προποντίδας Νέας Κούταλης και Φιλοκτήτη Κοντιά με θέμα: “Σώμα, διατροφή και ψυχολογία” Η αρμονική συνύπαρξη τους μέσα απο τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο”.

Απρίλιος 2019

Ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με τον εξωραϊστικό πολιτιστικό σύλλογο Ανδρωνίου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 3ου δημοτικού σχολείου Μύρινας με θέμα : Χρήση και κίνδυνοι του διαδικτύου

Ιούνιος 2019

Θεατρική Παράσταση “Ο Γατόκηπος¨” της Νόπης Τσιτλακίδου, μια δράση του Κ.Π Πολιόχνη σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Ιούλιος 2019

Ενημερωτική ομιλία του Κ.Π Πολιόχνη στο χωριό της Πλάκας με θέμα “Η πρόληψη των εξαρτήσεων και ο ρόλος της οικογένειας”.

Οκτώβριος 2019

Συμμετοχή του Κ.Π Πολιόχνη στην ημερίδα υποδοχής των νέων φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οκτώβριος -Δεκέμβριος 2019

Βιωματική ομάδα γονέων στο χωριό της Νέας Κούταλης με τίτλο “φροντίζομαι για να φροντίσω”. Η ομάδα ολοκληρώθηκε σε 5 συναντήσεις.

Φεβρουάριος 2020

Ενημερωτική ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε γονείς στην Ανεμμόσεσα της Λήμνου. Η παρέμβαση είχε ως στόχο την ενημέρωση σχετικά με τη φιλοσοφία και τις δράσεις του κέντρου καθώς και ενημέρωση σχετικά με τη χρήση και τους κινδύνους του διαδικτύου.

Μάρτιος-Μάιος 2020

Τι βλέπω απ’ το παράθυρο μου;” Διαδικτυακή δράση κατά την διάρκεια εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού. Η δράση είχε ως στόχο την σύνδεση και την ενδυνάμωση της κοινότητας.
 
Οκτώβριος 2020
 
Το Κέντρο μας, με μεγάλη του χαρά, συμμετείχε στην διαδικτυακή ημερίδα υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος επιστήμης τροφίμων και διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 
 
Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020
 
Διαδικτυακή ομάδα για φοιτητές/ριές. Το Κ.Π Πολιόχνη οργάνωσε διαδικτυακή ομάδα προσωπικής ανάπτυξης φοιτητών και φοιτητριών με στόχο την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης και τίτλο “Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου”. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 4, συνολικά, διαδικτυακές συναντήσεις.
 
Δεκέμβριος 2020
 
Διαδικτυακή δράση ψυχικής ενδυνάμωσης σε συνεργασία με την αθλητική ομάδα ΑΕ Λήμνου Γυναικείο Ποδόσφαιρο. Τίτλος της δράσης “Ψυχική ενδυνάμωση στη περίοδο της καραντίνας”.
 
Φεβρουάριος-Μάρτιος 2021
 
Διεξαγωγή κύκλων διαδικτυακών ομιλιών για γονείς και εκπαιδευτικούς με θεματικές «Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών» και «Η πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την αναγκαιότητα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, τους τρόπους προσέγγισης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο, ειδικά ζητήματα στη σεξουαλικότητα, πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης, χαρακτηριστικά δραστών, τρόποι ενδυνάμωσης και προστασίας των παιδιών κ.α. 
 
Μάρτιος 2021
 
«Ευτυχία για μένα είναι….». Γιορτάζοντας την παγκόσμια μέρα ευτυχίας στις 20 Μαρτίου, το Κ.Π. Πολιόχνη έστειλε κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει σε διαδικτυακή δράση με στόχο τη σύνδεση και την ενδυνάμωση. Οι ανταποκρινόμενοι κλήθηκαν να μας δείξουν τι σημαίνει για αυτούς ευτυχία μέσα από μια φωτογραφία, ένα κείμενο, μία λέξη, μία σκέψη και ότι άλλο μπόρεσαν αυτοί να φανταστούν.
 
Μάϊος 2021
 
Έρευνα για το Κάπνισμα. Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου 2021, το κέντρο μας πραγματοποίησε διαδικτυακή έρευνα σχετική με το κάπνισμα απευθυνόμενη στους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Στόχος της έρευνας ήταν η ανάδειξη των ποσοστών χρήσης τσιγάρου, το ιστορικό και οι συνήθειες των καπνιστών καθώς και η γενικότερη άποψή τους πάνω σε αυτό.
 
Ιούνιος 2021
 
Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως  ‘Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών”, στα πλαίσια αυτού του εορτασμού δημιουργήσαμε και αναρτήσαμε αφίσες που στέλνουν το δικό μας μήνυμα κατά των εξαρτήσεων έχοντας ως όπλο σε αυτό τον αγώνα την πρόληψη. 
 
Αύγουστος 2021
 
-Βιωματική δράση σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λήμνου (ΝΑΟΛ) για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με θέμα “Καλές & κακές συνήθειες-συμπεριφορές”.
 
-Βιωματική δράση σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λήμνου (ΝΑΟΛ) για παιδιά εφηβικής ηλικίας με θέμα “Εξαρτητικές συμπεριφορές-Αλκοόλ & Κάπνισμα”
 
Οκτώβριος 2021
 
-Συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης “Πολιόχνη” στο πρόγραμμα εκδηλώσεων υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών ακαδ. έτους 2021-2022 με τη θεματική: “Φοιτητική ζωή: Εσωτερικές προκλήσεις και προοπτικές”. 
 
-Ενημερωτική ομιλία στον Αθλητικό Όμιλο Κοντιά “Φιλοκτήτης” με θέμα: “Εξαρτησιογόνες ουσίες”. 
 
Νοέμβριος 2021
 
Διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης στα πλαίσια των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με τίτλο: “Έχεις τη Δύναμη, πες ΟΧΙ στη βία”. 
 
Δεκέμβριος 2021
 
-Δημιουργία και προώθηση ψηφιακού και έντυπου ημερολογίου ενεργοποίησης στα πλαίσια ενδυνάμωσης της ευρύτερης κοινότητας αλλά και ενίσχυσης των δεσμών των υπηρεσιών συνεργασίας. 
 
-Διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης
 
Ιούνιος-Δεκέμβριος 2021
 
Συμβουλευτική υποστήριξη δια ζώσης και εξ αποστάσεως των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. 
 
Φεβρουάριος 2022
 
Δημιουργία και διάχυση ψηφιακού υλικού (κάρτες) με οδηγίες για γονείς & παιδιά με στόχο την ενημέρωση γύρω από τους κινδύνους του Διαδικτύου και τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης σε αυτό στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. 
 
Μάρτιος 2022
 
-Δημιουργία και διάχυση ψηφιακού υλικού (κάρτες) με οδηγίες και πληροφορίες για για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την έγκαιρη παρέμβαση σε περιστατικά ενδοσχολικής βίας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ενδοσχολικής βίας και του Εκφοβισμού.
“Λέμε ΟΧΙ στη βία, ΝΑΙ στη φιλία “
 
-To Κέντρο Πρόληψης “Πολιόχνη” στα πλαίσια των δράσεων του, πραγματοποίησε κύκλο τριών συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Οι θεματικές αφορούσαν την αποτελεσματική επικοινωνία Εκπαιδευτικών-μαθητών-γονέων.
 
Aπρίλιος 2022
 
Συνεργασία του Κ.Π “Πολιόχνη” με το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λήμνου (ΝΑΟΛ) και την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η δράση αφορά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με μηνύματα ευαισθητοποίησης από διάφορους φορείς. Το Κέντρο Πρόληψης μετέφερε το μήνυμα του “τι είναι η Πρόληψη”. Οι ενημερωτικές αφίσες μετακινούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορα σημεία των νησιών.
 
Ιούνιος 2022
 
Το Κέντρο Πρόληψης “Πολιόχνη” συμμετείχε ενεργά στη διήμερη δράση που διοργάνωσε ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Λήμνου (ΝΑΟΛ)  στις 4 & 5 Ιουνίου 2022 ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε σειρά από αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια, μουσική παράσταση και παραδοσιακούς χορούς. Οι δράσεις του Κ.Π. ανέδειξαν την αξία της πρόληψης στον τομέα του περιβάλλοντος αλλά και την ενασχόληση με την φύση ως προστατευτικό παράγοντα ενάντια στις εξαρτήσεις. Η δράση έλαβε χώρα στο δασάκι Αγ. Νικολάου, στο Νέο Λιμάνι Μύρινας.
 
Ιούλιος 2022
 
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου 2022, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ (Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών) διοργάνωσε το Σάββατο 02/07 εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λήμνου (ΝΑΟΛ) με ελεύθερη συμμετοχή.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο αθλητισμός συναντάει την πρόληψη» είχε ως στόχο μέσα από αθλητικές βιωματικές δραστηριότητες να αναδείξει την σημασία του αθλητισμού ως προστατευτικό παράγοντα ενάντια στις εξαρτήσεις. Η εκδήλωση περιελάμβανε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις, συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Επίσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στους γονείς των παιδιών.

Στην δράση συμμετείχαν συνολικά 70 παιδιά από 5 έως και 15 ετών καθώς και 50 φιλοξενούμενοι αθλητές από την Βουλγαρία. Τη δράση συντόνισαν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π Πολιόχνη Κα Μαρία Μαμαλίκου-Ψυχολόγος, τα επιστημονικά στελέχη Κα Παλαμούτη Μάλαμα-Κοινωνική Λειτουργός, Κα Θεανώ Κούτη-Κοινωνιολόγος καθώς και ο υπεύθυνος του ΝΑΟΛ κος Χατζόπουλος Ιωάννης.

Αύγουστος 2022

Ενημερωτική-βιωματική δράση για τις εξαρτησιογόνες ουσίες (αλκοόλ και καπνός) και τις επιπτώσεις της χρήσης αυτών στον αθλητισμό. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λήμνου και αφορούσε παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Ενημερωτική-βιωματική δράση για το κάπνισμα και το αλκοόλ και η σημασία του αθλητισμού ως προστατευτικός παράγοντας ενάντια στις εξαρτήσεις. Στην δράση συμμετείχαν παιδιά και έφηβοι 10-15 ετών. Αξιοποιήθηκαν τα υλικά “Είμαι κι εγώ στην πρόληψη” και “Ξέρω τι ζητάω”.

Τις δράσεις συντόνισαν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π Πολιόχνη Κα Μαρία Μαμαλίκου-Ψυχολόγος, τα επιστημονικά στελέχη Κα Παλαμούτη Μάλαμα-Κοινωνική Λειτουργός, Κα Θεανώ Κούτη-Κοινωνιολόγος καθώς και ο κος. Καραγιαννάκης Παύλος, προπτυχιακός φοιτητής, ο οποίος πραγματοποιεί στο Κέντρο Πρόληψης την πρακτική του άσκηση.

 
                                                                                                                        
 
 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Βραχεία παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους

Τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου πραγματοποίησαν βραχεία παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους με θέμα “Νόμιμες εξαρτησιογόνες ουσίες” σε 28 μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου και των εκπαιδευτικών τους.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013-Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εφαρμογή εκπαιδευτικού υλικού πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας στα Δημοτικά Σχολεία Θάνους και Αγίου Δημητρίου

Τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου εφάρμοσε το εκπαιδευτικό υλικό πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας με θέμα “Το Σπίτι των Παιδιών” στο σύνολο των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Θάνους και Αγίου Δημητρίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε 12 επισκέψεις στο σχολικό πλαίσιο.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013-Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Α/θμιας σε υλικό πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας

55 εκπαιδευτικοί Α/θμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στα σεμινάρια βιωματικού τύπου του Κέντρου Πρόληψης. Συγκροτήθηκαν 4 ομάδες εκπαίδευσης, οι οποίες μυήθηκαν στο υλικό πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας με τίτλο “Το Σπίτι των Παιδιών”, έτσι ώστε να μπορούν να το εφαρμόσουν οι ίδιοι στο σχολικό πλαίσιο. Κάθε ομάδα εκπαιδεύτηκε σε 4 δίωρες συναντήσεις στο χώρο του Κέντρου.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σεμινάριο Νηπιαγωγών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», στα πλαίσια της επιμόρφωσης των νηπιαγωγών για το Κοινωνικό Σχολείο, διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με προσκεκλημένη  τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα. Βασίλαρου Βασιλική. Το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είχε ως εξής:

Εισηγήτρια: κα. Βασίλαρου Βασιλική, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής

Τίτλος εισήγησης: «Η κοινωνική ανάπτυξη του νηπίου»

Εισηγήτρια: κα. Κουκούμη Βαρβάρα, Ψυχολόγος-επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης

Τίτλος εισήγησης: «Το Κοινωνικό Σχολείο».

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση και πρόληψη κατά της ενδοσχολικής βίας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου «Πολιόχνη», πραγματοποίησαν την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας ημερίδα με θέμα:  «Ενημέρωση και πρόληψη κατά της ενδοσχολικής βίας» στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Εισηγήτρια της παρουσίασης ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Πολιόχνη» κα Βαρβάρα Κουκούμη (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος) και συντονιστής της συζήτησης ο κ. Καρύδης Νικόλαος.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Το Δημοτικό Σχολείου Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου «Πολιόχνη», διοργάνωσαν  ενημερωτική ομιλία στους γονείς των μαθητών με θέμα: «Η αυτοπεποίθηση του παιδιού». Εισηγήτρια της παρουσίασης ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Πολιόχνη» κα Βαρβάρα Κουκούμη (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος). Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 – Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος για την πρόληψη του καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη του καπνίσματος με τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! στους μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Την εφαρμογή του προγράμματος πραγματοποίησε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κα Κουκούμη Βαρβάρα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 13 συναντήσεις. Ευχαριστούμε  τον Διευθυντή του σχολείου κ. Καρατζόγλου Αρ., τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση της παρέμβασής μας.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Το 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου “Πολιόχνη” διοργάνωσαν ενημερωτική ομιλία για τους γονείς των μαθητών με θέμα “Επιθετικότητα στην προσχολική ηλικία”. Εισηγήτρια της ομιλίας ήταν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης κα Κουκούμη Βαρβάρα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας (6 Μαρτίου), ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Πλατέως σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου «Πολιόχνη» διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο για τους γονείς των μαθητών με θέμα «Πρόληψη της επιθετικότητας στην προσχολική ηλικία».

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Θάνους σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου “Πολιόχνη” διοργάνωσαν ενημερωτική ομιλία για τους γονείς των μαθητών, με θέματα:

1) «Σχολικός εκφοβισμός»

2) «Μαθησιακές Δυσκολίες»

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Μποβολέτειου Νηπιαγωγείου Μύρινας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου “Πολιόχνη” διοργάνωσαν ενημερωτική ομιλία για τους γονείς των μαθητών,  στο χώρο του κέντρου «Κάστρο», με θέμα «Η Πρόληψη της Ενδοσχολικής βίας και του Εκφοβισμού στο Νηπιαγωγείο». Την ομιλία θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Κ.Π. «Πολιόχνη» κος Μπαβέας Θεόδωρος. Εισηγήτρια κα Μαμαλίκου Μαρία, Σχολική Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π «Πολιόχνη».

11 Φεβρουαρίου 2016- 2 Μαρτίου 2016

Εφαρμογή βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την πρόληψη του καπνίσματος και της επιθετικότητας στο Δημοτικό Σχολείο Μούδρου

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε  τρεις δίωρες παρεμβάσεις βιωματικού χαρακτήρα σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης για την πρόληψη και αντιμετώπισης των φαινομένων σχολικής επιθετικότητας, βασισμένες στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Το Σπίτι των Παιδιών».
Επίσης, τρεις δίωρες παρεμβάσεις βιωματικού χαρακτήρα σε μαθητές της Ε’ τάξης για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καπνίσματος, βασισμένες στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης « Κάπνισμα; Όχι Εμείς!»

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Βραχεία Παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης με θέμα τη Χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε   βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης με θέμα τη χρήση των νέων τεχνολογιών, τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και την ασφαλή χρήση του.

22 Μαρτίου 2016

Βραχεία Παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Νέας Κούταλης με θέμα τη Χρήση του Διαδικτύου από παιδιά σχολικής ηλικίας

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κούταλης με θέμα τη χρήση των νέων τεχνολογιών, τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και την ασφαλή χρήση του.

4-7 Απριλίου 2016

Βραχεία παρέμβαση στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μύρινας με θέμα πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής επιθετικότητας

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βραχεία παρέμβαση στις τάξεις (Γ, Δ, Ε, ΣΤ) του 1ου δημοτικού σχολείου Μύρινας με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής επιθετικότητας.

12 Απριλίου 2016

Βραχεία Παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου  με θέμα τη διαχείριση των συναισθημάτων

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου με θέμα την αναγνώριση και την διαχείριση των συναισθημάτων, την αντιμετώπιση των φόβων και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

18 Μαρτίου 2016  – 25 Μαΐου  2016

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος για την πρόληψη του καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη του καπνίσματος με τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! στους μαθητές των ΄Δ, Έ και ΣΤ΄ τάξεων του  Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου.  Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 10 δίωρες συναντήσεις.

25 Φεβρουαρίου 2016 – 26 Μαΐου 2016

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος για την πρόληψη του καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη του καπνίσματος με τίτλο «ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! στους μαθητές της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.  Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 12 δίωρες συναντήσεις.

30 Μαΐου 2016

Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος η οποία έχει καθιερωθεί στις 31 Μαΐου, το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη», σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας πραγματοποίησε, δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης βασισμένη σε βιωματικές δραστηριότητες. Οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι «κρυμμένου θησαυρού» με στόχο να ανακαλύψουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό και τους τρόπους προάσπισης της υγείας μας. Ακολούθησαν χορευτικά και θεατρικά δρώμενα με απονομή επαίνου συμμετοχής.

Ιούλιος 2016- Αύγουστος 2016

Καλοκαιρινά Βιωματικά Εργαστήρια για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη» στα πλαίσια των δράσεων του διοργάνωσε  πρωινά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά. Στόχος των βιωματικών εργαστηρίων ήταν  μέσα από διάφορους τρόπους έκφρασης, όπως το συμβολικό παιχνίδι, η ζωγραφική, ο αυτοσχεδιασμός και το παιχνίδι ρόλων, να αναπτυχθούν σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή των παιδιών, ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

Οι βιωματικές δραστηριότητες των εργαστηρίων προσέφεραν ένα δημιουργικό και ασφαλές πλαίσιο για τα παιδιά, με στόχο την έκφραση των συναισθημάτων και την καλλιέργεια γνωστικών δεξιοτήτων, όπως παρατηρητικότητα, συγκέντρωση, φαντασία και μνήμη. Επίσης, μέσα από τις ομαδικές δραστηριότητες ενισχύθηκε η σημασία της σωστής συνεργασίας και της αποτελεσματικής επικοινωνίας στο πλαίσιο μιας ομάδας.

Οι θεματικές ενότητες των συνολικά πέντε συναντήσεων και για τις τρεις ομάδες (Α ομάδα: Α΄& Β΄ τάξη Δημοτικού, Β ομάδα: Γ΄& Δ΄ τάξη, Γ ομάδα: Ε΄& ΣΤ΄) προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας μαθητών. Συγκεκριμένα:

  • Αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων
  • Ο εαυτός μου. Αυτογνωσία-αυτοεκτίμηση
  • Αναγνώριση σχολικού εκφοβισμού και τρόποι διαχείρισης του- δημιουργική επίλυση συγκρούσεων και πρόληψη της επιθετικότητας
  • Αναγνώριση του συναισθήματος του θυμού και αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης του
  • Ασφαλής χρήση τεχνολογίας και διαδικτύου- Τρόποι προστασίας και κανόνες χρήσης.
  • Πρόληψη εξαρτητικών συμπεριφορών-Αγωγή Υγείας

Φεβρουάριος  2017 –  Απρίλιος  2017

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος  πρόληψης ” Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο”

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος πρόληψης για παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στα νηπιαγωγεία Αγίου Δημητρίου, Μούδρου, Νέας Κούταλης και στο 1ο νηπιαγωγείο Μύρινας. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 16 δίωρες συναντήσεις.

4 Μαρτίου  2017 –  5 Μαρτίου 2017

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για νηπιαγωγούς  με τίτλο ” Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο”

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας διοργάνωσε διήμερο εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο στις 4-5 Μαρτίου 2017 για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής με τίτλο «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο». Οι συναντήσεις είχαν επιμορφωτικό χαρακτήρα και στηρίχθηκαν στην ενεργό εμπλοκή των ενδιαφερομένων μέσα από ομαδικές διαδικασίες, βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση.

Ιούλιος 2017- Αύγουστος 2017

Καλοκαιρινά Βιωματικά Εργαστήρια για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσηςμε τίτλο “Κόκκινη Κλωστή Δεμένη”

Το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη» στα πλαίσια των δράσεων του διοργάνωσε  πρωινά βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από Α’ μέχρι ΣΤ’ δημοτικού. Τα εργαστήρια βασίστηκαν στο εκπαιδευτικό υλικό αγωγής υγείας  «Κόκκινη Κλωστή δεμένη…», μια σειρά από παραμύθια που έδωσαν την δυνατότητα στα παιδιά να βιώσουν καταστάσεις και συναισθήματα μέσω της ταύτισης τους με τους φανταστικούς ήρωες, να επιλύσουν πιθανές συγκρούσεις με τον εαυτό τους και με τους άλλους αλλά και να αποκτήσουν ικανότητες επιλογής και λήψης αποφάσεων. Τα εργαστήρια ολοκληρώθηκαν σε 8 συναντήσεις.

Σεπτέμβριος 2017

Βραχεία βιωματική Παρέμβαση με θέμα τη διαχείριση του πένθους. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση με θέμα τη διαχείριση του πένθους.

31 Οκτωμβρίου 2017

Βραχεία βιωματική Παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Μύρινας με θέμα την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο 2ο Νηπιαγωγείο Μύρινας με θέμα την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης με τίτλο “Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου”.

Ιανουάριος 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Μύρινας για τη διαχείριση του θυμού. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας με θέμα τη διαχείριση του θυμού.

Ιανουάριος 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Μύρινας για τη διαχείριση του φόβου. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας με θέμα τη διαχείριση του φόβου.

Φεβρουάριος 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Δημοτικό σχολείο Κάσπακα για τη διαχείριση της επιθετικότητας. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο Κάσπακα με το υλικό πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας “Το σπίτι των παιδιών”.

15 Φεβρουαρίου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Κοντιά  για τη διαχείριση του Θυμού. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Κοντιά  για τη διαχείριση του θυμού.

Μάρτιος 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Θάνους για το συναίσθημα του φόβου. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο του Θάνους για το συναίσθημα του φόβου.

1 Μάρτιου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Δημοτικό Θάνους για το συναίσθημα του φόβου. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στην Α’ & Β’ τάξη του Δημοτικόυ Θάνους για το συναίσθημα του φόβου.

7 Μαρτίου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Δημοτικό Μύρινας για την οριοθέτηση και τους κανόνες. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στην Ά τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Μύρινας για την οριοθέτηση και τους κανόνες.

2 Απριλίου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Δημοτικό Μύρινας με θέμα την φιλία-συνεργασία.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στην 1η τάξη του 2ου Δημοτικού Μύρινας με θέμα την φιλία-συνεργασία.

4 Μαΐου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Δημοτικό Αγίου Ευστρατίου. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο δημοτικό Αγίου Ευστρατίου με θέμα “Πρόληψη της σχολικής επιθετικότητας-Ονειρεύομαι ένα σχολείο χωρίς επιθετικότητα”.

7 Μαΐου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Μύρινας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση με θέμα “Το Φόβο” στο 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας.

8 Μαΐου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Αγίου Ευστρατίου. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Αγίου Ευστρατίου με θέμα “Τη διαχείριση του θυμού”.

17 Μαΐου-14 Ιουνίου 2018

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος “Η μετάβαση απο το Δημοτικό στο Γυμνάσιο”. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» διοργάνωσε 5 βιωματικές συναντήσεις στην  ΣΤ τάξη του 2ου δημοτικού Μύρινας στα πλαίσια εφαρμογής προγράμματος για την προετοιμασία τους για το γυμνάσιο.

31 Μαΐου 2018

Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πολιόχνη» και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας υλοποίησε στις 31 Μαΐου δράση με τους μαθητές της πέμπτης (Ε)΄ και έκτης (Στ΄) τάξης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία αλλά και το περιβάλλον, να κατανοήσουν την έννοια του παθητικού καπνίσματος, να γνωρίσουν τους κινδύνους του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να προβληματιστούν για το οικονομικό κόστος του καπνίσματος και τέλος να αναστοχαστούν σχετικά με τη την επίδραση των φίλων και της οικογένειας στην έναρξη του καπνίσματος. Επίσης ανέλαβαν να ζωγραφίσουν ανά ομάδες αφίσες με αντικαπνιστικά μηνύματα τα οποία αναρτήθηκαν στο προαύλιο χώρο του σχολείου.

Σεμινάριο Νηπιαγωγών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», μετά απο πρόσκληση της Σχολικής Συμβούλου 47ης & 49ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Κα. Μοσχοβάκη διοργάνωσε επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο στους νηπιαγωγούς της Λήμνου με θέμα “Ανάπτυξη Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων”. Στο βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 5 ωρών συμμετείχαν συνολικά 40 νηπιαγωγοί.

Φεβρουάριος-Ιούνιος 2019

Εφαρμογή προγράμματος Κάπνισμα; Όχι εμείς στην ΣΤ τάξη του 20υ Δημοτικού σχολείου Μύρινας και στην Γ τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας. Το πρόγραμμα διήρκησε συνολικά 10 συναντήσεις και είχε ως στόχο την πρόληψη του καπνίσματος.

15 και 16 Φεβρουάριος 2019

Διήμερη βιωματική παρέμβαση στις ΄Γ και ΄Δ τάξεις του δημοτικού σχολείου Κάσπακα με θέμα την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης των μαθητών και Διήμερη βιωματική παρέμβαση στις Έ και ΄ΣΤ τάξεις του δημοτικού Σχολείου Κάσπακα για το Κάπνισμα.

6 Μαρτίου 2019

Βιωματική παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Πλατέως  με αφορφή την Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η παρέμβαση είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών προσχολικής ηλικίας σε ζητήματα σχετικά με την βία, τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και την φιλία.

Μάρτιος-Ιούνιος 2019

Εφαρμογή προγράμματος Γυμνάσιο! Ερχόμαστε στην ΣΤ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. Το εκπαιδευτικό υλικό «ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝAΣΙΟ» είναι ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαλείο για την προετοιμασία των μαθητών της Στ’ Δημοτικού για το Γυμνάσιο, που βασίζεται στη φιλοσοφία και τις αρχές της πρωτογενούς πρόληψης.

Μάιος 2019

Βιωματική παρέμβαση το Νηπιαγωγείο Αγίου Ευστρατίου με θένα τις “καλές και κακές” συνήθειες.

Μάιος 2019

Βιωματική παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο του αγίου Ευστρατίου με θέμα την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης.

Ιούλιος 2019

Βιωματική Παρέμβαση του Κ.Π Πολιόχνη στα καλοκαιρινά παιδικά τμήματα του Κέντρου Κοινότητας Λήμνου. Η θεματική αφορούσε την πρόληψη του καπνίσματος.

Δεκέμβριος 2019

Βραχύχρονη παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο κοντοπουλίου με θέμα τη “Διαφορετικότητα”.

Ιανουάριος-Μάρτιος 2020

Εφαρμογή του  εκπαιδευτικού προγράμματος πρόληψης «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο». Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε συνολικά σε 5 νηπιαγωγεία της Λήμνου.

Φεβρουάριος-Μάρτιος 2020

Διήμερες παρεμβάσεις σε τμήματα του 3ού  Νηπιαγωγείου Μύρινας. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν τις καλές και κακές συνήθειες και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Μάρτιος 2020

Με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας & του εκφοβισμού τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Πολιόχνη» επισκέφτηκαν σήμερα 6 Μαρτίου, κατόπιν προσκλήσεως, το Νηπιαγωγείο Κοντιά. Η παρέμβαση με τίτλο «Οι κάλτσες μας ΑΛΛΙΩΣ! Όλοι ίσοι-Όλοι διαφορετικοί» είχε ως στόχο την πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού μέσα από την ευαισθητοποίηση των παιδιών στις έννοιες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας.

Απρίλιος 2021

Διήμερη διαδικτυακή συνάντηση με το Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου με θέμα την Φροντίδα της Ψυχικής μας υγείας.

Απρίλιος 2021

Δύο διήμερες διαδικτυακές συναντήσεις με τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου Νέας Κούταλης. Οι συναντήσεις είχαν θέμα “Τα συναισθήματα” τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους!

Απρίλιος 2021

Διήμερη διαδικτυακή παρέμβαση στο Νηπιαγωγείο Κοντιά με θεματική “Φροντίζω και φροντίζομαι στην ομάδα”.  Μαζί με τα παιδιά συζητήσαμε ζητήματα σχετικά με την φιλία και την ομαδικότητα, ενώ έστειλαν τις πασχαλινές τους κάρτες στους φίλους αλλά και τα μπαλόνια της φιλίας τους!

Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2022

Εφαρμογή ενημερωτικού-βιωματικού προγράμματος ελέγχου συγκρούσεων με τίτλο: “Εγώ κι εσύ γινόμαστε εμείς” στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την κατανόηση των εννοιών της συνεργασίας και της σύγκρουσης καθώς και τη αποτελεσματικής επικοινωνίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 195 μαθητές και μαθήτριες. 

Μάρτιος 2022

To Δημοτικό σχολείο του Αγίου Ευστρατίου επισκέφτηκαν διαδικτυακά τα στελέχη του Κ.Π. “Πολιόχνη”. Η δράση είχε ως στόχο την έναρξη παρεμβάσεων στο δημοτικό σχολείο, με την πρώτη θεματική να αφορά “Την ασφαλή χρήση του διαδικτύου καθώς και τη συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια. Οι 14 συνολικά μαθητές και μαθήτριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες τους σχετικά με την χρήση του διαδικτύου καθώς και να λύσουν τις απορίες τους.

Μάρτιος-Απρίλιος 2022

Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος  πρόληψης ” Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο”

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος πρόληψης για παιδιά Προσχολικής Ηλικίας στα νηπιαγωγεία Αγίου Δημητρίου και Θάνους. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 8 δίωρες συναντήσεις.

Μάιος 2022

Εφαρμογή του προγράμματος «Γυμνάσιο…ερχόμαστε!» στους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο (2) τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δ.Σ. Μύρινας. Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά δέκα (10) συναντήσεων και βιωματικών παρεμβάσεων με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την ανάδειξη δεξιοτήτων και την εμψύχωση των μαθητών ΣΤ’ τάξης Δημοτικού για μια ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο.

Μάιος-Ιούνιος 2022

Εφαρμογή του προγράμματος αγωγής προσχολικής ηλικίας «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» στους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο (2) τμημάτων του 4ου νηπιαγωγείου Μύρινας διάρκειας 4 εβδομάδων. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την εκμάθηση υγιών συνηθειών, την σωστή διαχείριση των συναισθημάτων καθώς και την αφομοίωση των εννοιών της ομαδικότητας, της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Βραχεία παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Μούδρου

Το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βραχεία παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Μούδρου σε μαθητές της Α΄και Β΄τάξης και των εκπαιδευτικών τους με θέμα “Παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες” στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος αγωγής υγείας που είχαν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Συνδιοργάνωση συναυλίας-ενημερωτικής εκδήλωσης με μαθητές της Α΄Λυκείου του ΓΕΛ Μύρινας

Οι μαθητές της Α΄τάξης του ΓΕΛ Μύρινας σε συνεργασία με το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης διοργάνωσαν γιορτή-συναυλία στην πλατεία ΟΤΕ, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα “Ενεργοί Πολίτες”. Η γιορτή περιελάμβανε μουσική και τραγούδι από τους διοργανωτές μαθητές και το συγκρότημα ΜΕΣ, κεράσματα και ενημερωτικό υλικό από το Κέντρο Πρόληψης.

7-11-18 Μαρτίου 2014 & 12-13-14 Απριλίου 2014

Βραχεία παρέμβαση στα Γυμνάσια Λιβαδοχωρίου και Μούδρου

Το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βραχεία παρέμβαση στην Β΄& Γ΄τάξη του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και στην Α΄, Β΄& Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Μούδρου, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών στα σχολεία “Ξέρω τι ζητάω”.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Βραχεία παρέμβαση στο ΓΕΛ Μύρινας

Το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βραχεία παρέμβαση στη Β΄τάξη του ΓΕΛ Μύρινας στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας με τίτλο “I am above the influence”.

 Φεβρουάριος- Μάρτιος 2015

Διεξαγωγή έρευνας ESPAD 2015

«Πανελλήνια επιστημονική έρευνα για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στο σχολικό πληθυσμό» στα πλαίσια της έρευνας ESPAD 2015 σε συνεργασία με το ΕΠΙΨΥ σε μαθητές Λυκείου της Λήμνου.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Βραχεία παρέμβαση στο Γυμνάσιο Μούδρου

Βραχεία παρέμβαση στην Α’ τάξη του Γυμνασίου Μούδρου στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Κέντρο Πρόληψης με θέμα: «Πρόληψη των Εξαρτήσεων».

27-30 Απριλίου 2015 

Βραχεία παρέμβαση στο Γυμνάσιο Μύρινας

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου Μύρινας με θέμα: «Πρόληψη των Εξαρτήσεων».

5 & 7 Μαΐου 2015

Βραχεία παρέμβαση στο ΓΕΛ Μύρινας

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Γ’ τάξη του ΓΕΛ Μύρινας με θέμα: «Διαχείριση του άγχους των εξετάσεων».

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Βραχεία παρέμβαση στο ΓΕΛ Μύρινας

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα σε τμήμα της Α’ τάξης του ΓΕΛ Μύρινας με θέμα : «Σχολικός Εκφοβισμός και Τρόποι Αντιμετώπισης».

Οκτώβριος 2015 – Ιανουάριος 2016

Σεμινάριο εκπαιδευτικών Β/θμιας σε υλικό πρόληψης “Στηρίζομαι στα πόδια μου”

Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, υλικό πρόληψης για την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των εφήβων «Στηρίζομαι στα πόδια μου», ένα υλικό που μπορεί να εφαρμοστεί στα πλαίσια προγραμμάτων αγωγής υγείας. Οι συναντήσεις (8 εβδομαδιαίες δίωρες) έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα και στηρίζονται στην ενεργό εμπλοκή των ενδιαφερομένων μέσα από ομαδικές διαδικασίες, βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Οκτώβριος 2015 – Ιανουάριος 2016

Ομάδα γονέων με παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Γονείς μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν σε βιωματική ομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας (10 2ωρες συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση) έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους. Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να ενισχυθούν και να λάβουν υποστήριξη στο δύσκολο ρόλο της διαπαιδαγώγησης που έχουν αναλάβει. Μερικά από τα θέματα που αναπτύσσονται είναι τα ακόλουθα:

  • Ο ρόλος των γονιών
  • Προσδοκίες – ανάγκες – φόβοι των γονιών
  • Ανάγκες των παιδιών
  • Τεχνικές επικοινωνίας
  • Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης
  • Έκφραση των συναισθημάτων
  • Διαχείριση συγκρούσεων στην οικογένεια

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2) με θέμα: 1.”Προαγωγή Ψυχοκοινωνικής Υγείας” και 2. “Πρόληψη των Εξαρτήσεων”.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Βραχεία παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Μούδρου

Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα σε τμήμα της Α’ τάξης του ΕΠΑΛ Μούδρου στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας (project) για τις εξαρτήσεις με θέμα “Η πρόληψη των εξαρτήσεων”.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Βραχεία Παρέμβαση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Μύρινας

Ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μύρινας με θέμα “Η πρόληψη των Ουσιοεξαρτήσεων”.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Βραχείες παρέμβασεις στο ΓΕΛ Μύρινας

Βραχείες παρέμβασεις βιωματικού χαρακτήρα στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας (project) σε δύο τμήματα της Α΄τάξης του ΓΕΛ Μύρινας με θέματα: α) «Βία στη σύγχρονη εποχή» και έμφαση στον σχολικό εκφοβισμό με τους τρόπους αντιμετώπισης του.
β) «Προβλήματα εφηβείας» με έμφαση στην πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των εφήβων.

Οκτώβριος 2016 – Νοέμβριος  2016

Eφαρμογή του προληπτικού προγράμματος “Στηρίζομαι στα πόδια μου” στο Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών με τίτλο «Στηρίζομαι στα πόδια μου” στους μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Μούδρου .  Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 5 δίωρες συναντήσεις.

Οκτώβριος 2016

Βραχεία ενημερωτική συνάντηση στο Γενικό Λύκειο Μούδρου

Βραχεία παρέμβαση ενημερωτικού  χαρακτήρα στην ‘Α και ΄Γ τάξη του Γενικού Λυκείου Μούδρου με θέμα τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Νοέμβριος 2016

Βραχεία βιωματική συνάντηση στο Ά Γυμνάσιο Μούδρου

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών με τίτλο «Στηρίζομαι στα πόδια μου” στους μαθητές της Α΄ τάξης του Ά Γυμνασίου Μούδρου .  Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε σε 2 δίωρες συναντήσεις.

Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2016

Ομάδα γονέων με παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» οργάνωσε βιωματική ομάδα γονέων με παιδιά στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Κατά την διάρκεια των παρεμβάσεων οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενισχυθούν  και να λάβουν υποστήριξη στο δύσκολο ρόλο της διαπαιδαγώγησης που έχουν αναλάβει. Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

  • Ο ρόλος των γονιών
  • Προσδοκίες – ανάγκες – φόβοι των γονιών
  • Ανάγκες των παιδιών
  • Τεχνικές επικοινωνίας
  • Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης
  • Έκφραση των συναισθημάτων
  • Διαχείριση συγκρούσεων στην οικογένεια

Η ομάδα ολοκληρώθηκε σε 5 δίωρες συναντήσεις.

7 Δεκεμβρίου 2016

Βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των ατυχημάτων

Στα πλαίσια της εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας το Κέντρο Πρόληψης “Πολιόχνη” σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας διοργάνωσαν βραχεία παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη των ατυχημάτων στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Μούδρου. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από τον Υπαστυνόμο Αντώνιο Παράσχο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν ζητήματα σχετικά με τη χρήση κράνους, την χρήση κινητών τηλεφώνων, την κατανάλωση αλκοόλ, τα όρια ταχύτητας, τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (κ.ο.κ) κ.α.

29-30 Μαρτίου/ 3 Απριλίου 2017
Βραχεία παρέμβαση στο ΓΕΛ Μύρινας
Βραχεία παρέμβαση βιωματικού χαρακτήρα στην Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου Μύρινας με θέμα : Λειτουργική διαχείριση άγχους εξετάσεων-οραματίζομαι το μέλλον μου.
 
Μαΐος 2017
Βραχεία ενημερωτική παρέμβαση στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας
Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» υλοποίησε βιωματική παρέμβαση στο εσπερινό γυμνάσιο Μύρινας και στα γυμνάσια Μύρινας, Λιβαδοχωρίου και Μούδρου  με θέμα: «Πρόληψη της ουσιοεξάρτησης».
 
Οκτώμβριος 2017
Eφαρμογή του προληπτικού προγράμματος “Ξέρω τι ζητάω” για μαθητές Γυμνασίου
Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσε την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών με τίτλο “Ξέρω τι ζητάω”στους μαθητές του Γυμνασίου.
 
2 Νοεμβρίου 2017-14 Νοεμβρίου 2017 
Βραχεία βιωματική συνάντηση στο Γυμνασίο Μούδρου με θέμα την αυτοεκτίμηση.
Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στην Α’ & Β’ Γυμνάσιου Μούδρου με θέμα την αυτοεκτίμηση.
 
23-28 Νοεμβρίου 2017 
Βραχεία βιωματική συνάντηση στο Γυμνασίο Λιβαδοχωρίου με θέμα την αυτοεκτίμηση.
Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στη Α’, Β’ & Γ’ Γυμνάσιου Λιβαδοχωρίου με θέμα την αυτοεκτίμηση.
 
1 Δεκεμβρίου 2017 
Βραχεία βιωματική συνάντηση στο Γυμνάσιο Μυρινας με θέμα την αυτοέκφραση και τον δυναμισμό. 
Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στην Γ’ γυμνασίου Μύρινας με το υλικό “Ξέρω τι ζητάω”.
 
20 Φεβρουαρίου 2018
Βραχεία ενημερωτική παρέμβαση στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λήμνου
Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου  Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» υλοποίησε βιωματική παρέμβαση στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λήμνου για τις επιπτώσεις του καπνίσματος.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ομάδα γονέων με παιδιά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στο γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου σε γονείς οι οποίοι μέσα απο βιωματικές δραστηριότητες συνδέθηκαν με τις ικανότητες τους ενισχύοντας το γονεικό τους ρόλο με βάση τις αρχές της καταξιωτικής συστημικής διερεύνησης.

24 Απριλίου 2018

Ενημερωτική ομιλία στο εσπερινό γυμνάσιο Μύρινας με θέμα “Το αλκοόλ”.

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου  Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» υλοποίησε ενημερωτική ομιλία στο εσπερινό γυμνάσιο Μύρινας με θέμα “Το αλκοόλ”.

30 Απριλίου 2018

Βραχεία ενημερωτική παρέμβαση στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Αγίου Ευστρατίου.

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου  Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» υλοποίησε βιωματική παρέμβαση για τη πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Αγίου Ευστρατίου.

3 Μαΐου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στους εκπαιδευτικούς του Αγίου Ευστρατίου. 

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου πραγματοποίησε βιωματική παρέμβαση στους εκπαιδευτικούς του Αγίου Ευστρατίου με θέμα “Φροντίζω τον εαυτό μου-ενισχύω τον εκπαιδευτικό μου ρόλο”.

14 Μαΐου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας στο Γυμνάσιο Μούδρου. 

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου  Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» υλοποίησε βιωματική παρέμβαση στο Γυμνάσιο Μούδρου με θέμα “Το αλκοόλ”.

23 Μαΐου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας στο Γυμνάσιο Μύρινας.

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου  Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» υλοποίησε βιωματική παρέμβαση στην Ά τάξη του Γυμνασίου Μύρινας στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με θέμα “Τις εξαρτησιογόνες ουσίες”.

24 Μαΐου 2018

Βραχεία βιωματική παρέμβαση στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας στο Γυμνάσιο Μύρινας.

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου  Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» υλοποίησε βιωματική παρέμβαση στην Β’ & Γ’ τάξη του γυμνασίου Μύρινας στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με θέμα “Τη χρήση του διαδικτύου”.

Οκτώβριος 2018

Βιωματικές Παρεμβάσεις στις Α, Β και Γ τάξεις του Γενικού Λυκείου Μούδρου με βάση την Καταξιωτική διερεύνηση του εαυτού. Οι μαθητές μέσα από τις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες εξερεύνησαν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους, μοιράστηκαν ιστορίες υπερηφάνιας και ονειρεύτηκαν το μέλλον τους.

Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2018

Βιωματικές Παρεμβάσεις στα τμήματα της Ά τάξης του Επάλ Μύρινας και Μούδρου με βάση την Καταξιωτική διερεύνηση του εαυτού. Οι μαθητές μέσα από τις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες εξερεύνησαν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους, μοιράστηκαν ιστορίες υπερηφάνειας και ονειρεύτηκαν το μέλλον τους.

Δεκέμβριος 2018

Βιωματική παρέμβαση στα τμήματα αισθητικής και ονυχοπλαστικής του ΔΙΕΚ Λήμνου.

Ιανουάριος 2019.

Βιωματική παρέμβαση στο τμήμα “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού” του ΔΙΕΚ Λήμνου.

Απρίλιος 2019

Ενημερωτική επίσκεψη στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μύρινας στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας. Η θεματική της συνάντησης αφορούσε τη χρήση και τους κινδύνους του διαδικτύου.

Απρίλιος 2019

Το Κέντρο Πρόληψης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Πολιόχνη» σε συνεργασία με το Α.Τ Μύρινας – Γραφείο Τροχαίας και τον Υπαστυνόμο ΄Β Παράσχο Αντώνιο, πραγματοποίησαν στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας ενημερωτική ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους μαθητές του γυμνασίου Μύρινας με θέμα «Το αλκοόλ και την πρόληψη των ατυχημάτων». Η ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα και συμμετείχαν 270 μαθητές και μαθήτριες.

Μάιος 2019

Στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας το Κέντρο Πρόληψης επισκέφτηκε το εεεεκ Ρεπανιδίου. Η θεματική αφορούσε την έννοια του Σεβασμού σε διάφορα πλαίσια! Οι μαθητές συνεργάστηκαν με τους καθηγητές του και το αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας ήταν εξαιρετικό!.

Μάιος 2019

Ενημερωτική Ομιλία στο Εσπερινό Γυμνάσιο Λύκειο και Γυμνάσιο με θέμα τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Ενημερωτική ομιλία στο γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με θέμα “Το αλκοόλ”. Την ενημερωτική ομιλία παρακολούθησαν 100 μαθητές και μαθήτριες.

Μάιος 2019

Ενημερωτική ομιλία στο γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με θέμα “Το αλκοόλ”. Την ενημερωτική ομιλία παρακολούθησαν 100 μαθητές και μαθήτριες.

Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2019

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών από τις εξαρτησιογόνες ουσίες με τίτλο «Boys and Girls Plus» στο Γυμνάσιο Μούδρου. Το πρόγραμμα χρονικής διάρκειας 7 συναντήσεων είχε στόχο να υποστηρίξει τους μαθητές στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της χρήσης ουσιών και του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, να ενδυναμωθούν οι μαθητές και να ενεργοποιηθεί η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2019

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών από τις εξαρτησιογόνες ουσίες με τίτλο «Boys and Girls Plus» στο Γενικό λύκειο Μύρινας. Το πρόγραμμα χρονικής διάρκειας 7 συναντήσεων είχε στόχο να υποστηρίξει τους μαθητές στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της χρήσης ουσιών και του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, να ενδυναμωθούν οι μαθητές και να ενεργοποιηθεί η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Δεκέμβριος 2019

Βιωματική ομάδα εκπαιδευτικών στο χώρο του Κ.Π Πολιόχνη με στόχο την φροντίδα και ενίσχυση του επαγγελματικού τους ρόλου μέσω της φροντίδας και ενδυνάμωσης των προσωπικών ικανοτήτων και αξιών.

Απρίλιος-Μάϊος 2020

 Στα πλαίσια των δράσεων και λόγων των ιδιαίτερων συνθηκών  διεξήγαγε ατομική διαδικτυακή συμβουλευτική για μαθητές και μαθήτριες της ΄Γ τάξης του Λυκείου που πρόκειται να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες/ή προαγωγικές εξετάσεις. Οι διαδικτυακές συναντήσεις είχαν ως στόχο τη διαχείριση του άγχους τους αλλά και τη ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών και μαθητριών.
 
Μάρτιος-Απρίλιος 2021
Με την πανδημία να μην έχει κοπάσει ακόμα και εν μέσω δεύτερης καραντίνας το Κέντρο Πρόληψης Πολιόχνη υλοποίησε διαδικτυακές συναντήσεις με τμήμα του ΕΠΑΛ Μύρινας. Οι θεματικές των συναντήσεων περιλάμβαναν την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης των μαθητών και μαθητριών, παρουσίαση σχετικά με  τις παράνομες εξαρτησιογόνες ουσίες, τα φαινόμενα της ανοχής και της εξάρτησης αλλά και το ρόλο που παίζει η πρόληψη σε όλο αυτό.
 
Μάϊος 2021
Επιστρέφοντας δειλά δειλά στην κανονικότητα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για εμάς και τους γύρω μας πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δια ζώσης συναντήσεις, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, του κέντρου μας με τμήμα του ΕΠΑΛ Μύρινας. Στις τρείς συναντήσεις που έγιναν βασιστήκαμε στις αρχές της καταξιωτικής συστημικής διερεύνησης, γνωριστήκαμε, θέσαμε στόχους, ανακαλύψαμε  και εκτιμήσαμε τους εαυτούς μας και τους διπλανούς μας, μοιραστήκαμε τις ιστορίες μας και τέλος ονειρευτήκαμε το μέλλον μας.
 
Οκτώβριος 2021
Βιωματικές δράσεις στους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Μύρινας με θέμα: “Ομαδικότητα-Συνεργασία-Αποδοχή-Συμπερίληψη-Αποκλεισμός”
 
Οκτώβριος-Νοέμβριος 2021 
Βιωματικό πρόγραμμα στους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Μύρινας με τίτλο: “Είμαι κι εγώ στη Πρόληψη”. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών (τσιγάρο, αλκοόλ) αλλά και εξαρτητικών συμπεριφορών (διαδίκτυο). 
 
Νοέμβριος 2021
Επικεντρωμένη παρέμβαση σε τμήμα της Α’ τάξης του Γυμνασίου Μύρινας με θέμα τον “Σχολικό Εκφοβισμό”.
 
Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2021
Εφαρμογή του προγράμματος “Boys and girls Plus” στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας διάρκειας 6 εβδομάδων. Το πρόγραμμα “Boys and girls Plus” στοχεύει στην προαγωγή ενός υγιούς τρόπου ζωής προλαμβάνοντας την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και τους σχετιζόμενους με αυτήν κινδύνους. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 54 μαθητές και μαθήτριες. 
 
Δεκέμβριος 2021
Βιωματική δράση με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Γενικού Λυκείου Μύρινας με τίτλο: “Στείλε μια ευχή”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες στο πλαίσιο των Χριστουγέννων δημιούργησαν κάρτες ευχών τις οποίες και απέστειλαν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμνου Λήμνου καθώς και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “ο Καλός Σαμαρείτης”. Η δράση “Στείλε μια ευχή” είχε ως στόχο τη διασύνδεση των ομάδων καθώς και την ψυχική ενδυνάμωση και θετική ενίσχυση των ωφελούμενων των δομών. 
 
Μάρτιος 2022
 
Την Α’ τάξη του ΓΕΛ Μούδρου επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη» στα πλαίσια της ενημερωτικής δράσης με θέμα: «Εξαρτησιογόνες ουσίες-Κάπνισμα & επιπτώσεις». Οι μαθητές και οι μαθήτριες επεξεργάστηκαν τις έννοιες της εξάρτησης και μοιράστηκαν προσωπικά βιώματα. Τέλος, δημιούργησαν αφίσες κατά του καπνίσματος ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος στις 31.05.2022 οι οποίες θα διανεμηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες Λήμνου & Αγ. Ευστρατίου.
 
Οκτώβριος 2022
 
Παρέμβαση σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΓΕΛ Μύρινας. Θεματική “Αυτογνωσία-Ανάδειξη ικανοτήτων/δεξιοτήτων” με αξιοποίηση του μοντέλου της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης. Ως στόχο είχε οι μαθητές/τριες να ανακαλύψουν τις ικανότητές τους και να τονώσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτογνωσία τους μέσα από βιωματικές ασκήσεις. Στη δράση συμμετείχε όλος ο μαθητικός πληθυσμός του Γενικού Λύκειου, συνολικά 128 μαθητές και μαθήτριες.