Πρόσκληση σε συνεργασία για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος πρόληψης των εξαρτησιογόνων ουσιών.


Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με το διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη», σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, λαμβάνοντας υπόψη το Πλαίσιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, (ΦΕΚ 434, 17 Μαρτίου 2011) προτίθεται να εφαρμόσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών από τις εξαρτησιογόνες ουσίες «Boys and Girls Plus». Το πρόγραμμα απευθύνεται στην πληθυσμιακή ομάδα των εφήβων ηλικίας 13-19 ετών.
Παιδαγωγικοί Στόχοι:
• Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους μαθητές στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα της χρήσης ουσιών και του ανθυγιεινού τρόπου ζωής μεταξύ των εφήβων.
• Να ενδυναμωθούν οι μαθητές και να ενεργοποιηθεί η εμπιστοσύνη στον εαυτό.
• Να αναπτύξουν κοινωνικότητα, ικανότητα για συνεργασία και συλλογική προσπάθεια.
• Να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις αλληλεγγύης με τους συνομηλίκους τους.
• Να αναπτυχθεί και να τονωθεί η αυτοπεποίθηση και οι προσωπικές δεξιότητες των παιδιών.
• Να δοθούν στους μαθητές τα απαραίτητα εφόδια ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά στο πλαίσιο μιας ομάδας και να ενισχυθούν οι αντιστάσεις τους στις ανθυγιεινές στάσεις ζωής.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 6 συναντήσεις, διάρκειας δύο διδακτικών ωρών το διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβριο.
Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή/και εναλλακτική πρόταση για τη διάρθωση του προγράμματος.